16:40 17.02.2020

У ВР ініціюють звернення до парламентарів іноземних держав щодо продовження санкцій до РФ

2 хв читати
У ВР ініціюють звернення до парламентарів іноземних держав щодо продовження санкцій до РФ

 Група депутатів із фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність" та "Голос" ініціює звернення Верховної Ради до парламентів іноземних держав із закликом продовжувати санкційний тиск на Російську Федерацію до повного припинення збройної агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Відповідний проект постанови №3068 зареєстровано на сайті українського парламенту.

"Верховна Рада звертається до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом засудити дії Російської Федерації, спрямовані проти територіальної цілісності та суверенітету України, як такі, що суперечать загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права, посилювати політико-дипломатичний і санкційний тиск на державу-окупанта до повного припинення нею збройної агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних державних кордонів", - йдеться в проекті постанови.

Депутати також закликають своїх колег із зарубіжних парламентів продовжувати політику невизнання анексії Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, продовжувати чинити тиск на Російську Федерацію як країну, що грубо порушує Статут Організації Об'єднаних Націй, Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року (Будапештський меморандум) та інші міжнародні документи.

На думку групи народних депутатів, парламенти іноземних держав і парламентські асамблеї мають використати всі можливі міжнародні політико-дипломатичні та санкційні механізми проти країни-агресора для негайного звільнення всіх захоплених і незаконно утримуваних Росією громадян України на окупованих територіях Криму, в окремих районах Донецької та Луганської областей і РФ.

Нардепи закликають парламентарів інших країн "вимагати від Російської Федерації відмовитися від розширення агресивних дій у Чорноморському регіоні, практики перекриття для торговельного судноплавства значних районів акваторії Чорного і Азовського морів під приводом військових навчань, практики блокування українських портів з використанням гібридних методів, дотримуватися усіх норм та вимог міжнародного морського права".

Серед вимог, на яких наполягають нардепи, - припинення депортації цивільного населення тимчасово окупованого Криму і Севастополя та переміщення громадян Росії на тимчасово окуповану територію України, що призводить до зміни демографічного складу Криму.

Депутати також закликають своїх зарубіжних колег засудити незаконне будівництво Російською Федерацією мосту через Керченську протоку і використання його як засобу незаконного перетину російсько-українського державного кордону. Парламентарі заявляють про необхідність вимагати від РФ забезпечити безперешкодний доступ міжнародним правозахисним організаціям на тимчасово окуповані території України для здійснення постійного моніторингу за ситуацією щодо додержання прав людини.

Так, нардепи просять парламентарів інших країн "застосовувати всі можливі види санкцій до фізичних та юридичних осіб, органів державної влади Російської Федерації, органів окупаційної влади РФ, причетних до окупаційної політики на тимчасово окупованих територіях України та грубих порушень прав людини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА