12:18 18.02.2020

Вакарчук про воєнну ескалацію поблизу Золотого: Досить перебувати в ілюзіях, прогрес на Донбасі неможливий без припинення вогню на всій лінії зіткнення

2 хв читати
Вакарчук про воєнну ескалацію поблизу Золотого: Досить перебувати в ілюзіях, прогрес на Донбасі неможливий без припинення вогню на всій лінії зіткнення

Народний депутат України та лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявляє, що жоден прогрес на Донбасі неможливий без припинення щонайменше на рік вогню на всій лінії зіткнення.

"Сьогодні вранці усією фракцією "Голос" вшанували пам'ять загиблих Небесної сотні. Поки ми покладали квіти до меморіалу в Києві, російські найманці вчергове відкрили вогонь по наших позиціях на Сході. Шість років Росія так проводить свої "переговори". Досить перебувати в ілюзіях", - написав Вакарчук на сторінці у Twitter у вівторок.

Нардеп наголосив, що "жодний прогрес на Донбасі не можливий без однієї чіткої передумови: тривале всеохоплююче припинення вогню на всій території зіткнення, не менше року".

"До цього будь-які розмови про "вибори" лише гратимуть на руку ворогу і віддалятимуть нас від перемоги!" – наголосив Вакарчук.

Як повідомлялося, у вівторок уранці прес-центр штабу Операції об'єднаних сил повідомив, що незаконні збройні формування вранці атакували позиції українських підрозділів поблизу н. п. Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного. В інформації йшлося про те, що бойовики вели обстріл по позиціях ЗСУ із забороненого Мінськими угодами озброєння. Так, ворог застосував міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

"Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування", - наголосили в ООС.

Пізніше в ООС поінформували, що бойове зіткнення завершилося, а також про поранення чотирьох українських військовослужбовців.

"Підрозділи об’єднаних сил надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією. Серед українських захисників, нажаль, один загиблий, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога", - йдеться в оприлюдненому близько 10:20 вівторка на сторінці прес-центру ООС у соцмережі Facebook повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА