14:55 18.02.2020

Аваков обговорив із головою департаменту Держдепу США ескалацію Росією ситуації на Донбасі

2 хв читати
Аваков обговорив із головою департаменту Держдепу США ескалацію Росією ситуації на Донбасі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні, 18 лютого, провів зустріч із координатором Держдепартаменту з питань боротьби з тероризмом Нейтаном Сейлсом і тимчасовим повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін.

"З координатором з питань протидії тероризму, заступником держсекретаря США Нейтаном Сейлсом визначили практичні кроки співпраці України та США у боротьбі з тероризмом, обговорили загострення ситуації на Донбасі - тільки рішуча позиція і спільні дії країн-партнерів зупинять зухвалу агресію РФ!", - написав Аваков на сторінці в Twitter у вівторок.

Як повідомляє прес-служба МВС України, Сейлс висловив співчуття у зв'язку із загиблими та загостренням ситуації на фронті.

"Уряд США висловлює щире співчуття українському народові у зв'язку з атакою проросійських сил та загостренням ситуації на ділянці фронту, що на Луганщині. Для США залишається пріоритетним питання територіальної цілісності України", - зазначив він.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили двосторонню співпрацю щодо контртерористичних заходів та визначили практичні кроки щодо співробітництва у сфері протидії тероризму, екстремізму та радикалізації суспільства.

Йшлося також про співпрацю у рамках наявних проектів, зокрема домовилися про подальше масштабування проекту "Поліцейський офіцер громади" на всю країну.

"Я вдячний нашим американським партнерам за рішучу підтримку у боротьбі з агресією проти України та плідне партнерство в продовженні реформи МВС України", - сказав Аваков.

Як повідомлялося, внаслідок бойового зіткнення, що розпочалося у вівторок уранці через атаку бойовиками позицій українських підрозділів поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний (Л

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА