16:05 18.02.2020

ЄС стривожений ескалацією на Донбасі й очікує, що Росія вплине на бойовиків

1 хв читати
ЄС стривожений ескалацією на Донбасі й очікує, що Росія вплине на бойовиків

Європейський Союз стривожений сьогоднішньою ескалацією ситуації на Донбасі й очікує від Росії, що вона повною мірою негайно використає свій вплив на сепаратистів.

"Сьогоднішні повідомлення про військову ескалацію в районі Золотого із застосуванням зброї, забороненої Мінськими угодами, які призвели до жертв, викликають крайню тривогу. Ці наступальні спроби підтримуваних Росією збройних формувань повністю йдуть урозріз із погодженим припиненням вогню, яке досі не повністю дотримується", - йдеться в коментарі представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки, який було передано у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна".

Представник ЄС наголосив, що повна реалізація Мінських угод і заходів, погоджених на нормандському саміті в Парижі, має "вирішальне значення".

"Ми очікуємо, що Росія повною мірою та негайно використає свій вплив на збройні формування, які вона підтримує", - окреслив позицію ЄС його представник.

Як повідомлялося, внаслідок бойового зіткнення, що розпочалося у вівторок уранці через атаку бойовиками позицій українських підрозділів поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний (Луганська область), загинув один український військовий, четверо дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА