13:24 19.02.2020

Зараження коронавірусом виявлено у 621 пасажира Diamond Princess, на судні завершився двотижневий карантин

2 хв читати
Зараження коронавірусом виявлено у 621 пасажира Diamond Princess, на судні завершився двотижневий карантин

У МОЗ Японії підтвердили інформацію про зараження коронавірусом ще 79 пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess, який простояв на карантині два тижні, передають західні ЗМІ.

Отже, кількість заражених на борту досягла 621 людини. Загалом на борту перебували 3,7 тис. осіб.

У середу перші пасажири лайнера, у яких не виявили вірус, зійшли на берег.

Пасажири, за даними видання Japan Today, розповіли, що перед цим у них запитали, чи не відчувають вони будь-яких симптомів захворювання, таких як головний біль, температура, кашель. У тих, хто відповів негативно, виміряли температуру і відпустили. Їх також закликали стежити за станом здоров'я і звернутися по допомогу до медиків відразу ж, якщо вони помітять у себе симптоми захворювання.

Деяким із літніх пасажирів допомагали залишити борт лайнера співробітники Сил самооборони Японії.

Багато з тих, хто залишив борт лайнера, сіли в автобуси, щоб доїхати до залізничного вокзалу. Інші сіли до таксі й залишили територію порту Йокогами.

Водночас низка іноземних держав уже заявили, що відправлять на повторний карантин тих, хто був на борту лайнера.

Газета Japan Today пише, що підхід японського керівництва піддався критиці з боку експертів-медиків. Багато з них називають лайнер Diamond Princess "ідеальним інкубатором" для вірусу.

"У тому, що стосується контролю (над поширенням - ІФ) інфекції, (умови - ІФ) на круїзному лайнері були абсолютно неналежними", - заявив професор університету Кобе Кентаро Івата, який побував на борту круїзного лайнера.

За його словами, обстановка на лайнері була "абсолютно хаотична" і порушувала необхідні процедури карантину. Івата зазначив, що був дуже занепокоєний тим, що він побачив на борту Diamond Princess.

"Не було поділу між зеленою зоною, де немає інфекції, і червоною зоною, де вона потенційно була. Я був в Африці, коли боролися зі спалахом Еболи. Я був в інших країнах, які боролися зі спалахами холери. Я був у Китаї в 2003 році під час боротьби зі SARS... І я ніде не боявся заразитися. Але на борту Diamond Princess мені було дуже страшно, тому що було неясно, де вірус", - розповів він.

Уряд Японії його слова розкритикував і заявив, що вживає необхідних заходів. "З 5 лютого ми вжили серйозних заходів щодо запобігання поширенню інфекції, включаючи носіння масок, миття рук і використання антисептиків. Ми робимо все можливе", - заявив представник уряду Йошіхіде Суга.

Коментар підтримав міністр охорони здоров'я Японії Кацунобу Като, який наголосив, що за карантинним режимом здійснювали контроль медики. "Згідно з інформацією експертів, вірус під контролем", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА