15:41 19.02.2020

Меркель дистанціюється від пошуку свого потенційного наступника

2 хв читати
Меркель дистанціюється від пошуку свого потенційного наступника

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не втручається у процес відбору кандидата в канцлери від Християнсько-демократичного союзу (ХДС).

"Я можу лише повторити те, що говорила в жовтні 2018 року, коли вирішила відмовитися від посади голови партії... Я сказала, що в питання, хто у майбутньому керуватиме ХДС або стане кандидатом у канцлери, я не втручаюся. Мій досвід історичного характеру показує, що попередники мають утримуватися від цього. І я цього дотримуюся. Це не означає, що я не говорю з можливим кандидатом, але я цього дотримуюся", - сказала канцлер журналістам в середу.

Після скандалу в федеральній землі Тюрингія нинішній голова Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер передумала висуватися в канцлери. Тепер на посаду кандидата у внутрішньопартійній боротьбі негласно претендують одразу декілька людей: голова комітету у закордонних справах бундестагу Норберт Реттген, екс-голова фракції ХДС у бундестагу Фрідріх Мерц, прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет і міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан. Поки що ніхто з них не зробив офіційної заяви і не оголосив про плани висунення, наразі тривають внутрішньопартійні переговори.

Кандидат у канцлери від партії в Німеччині - це перший номер у партійному списку на виборах до парламенту. Зазвичай кандидатів призначають великі партії, такі як партійний союз ХДС/ХСС або Соціал-демократична партія Німеччини СДПН, оскільки лише у них є шанси на висування канцлера. Канцлера за пропозицією президента ФРН обирає парламент за підсумками парламентських виборів. Чергові вибори мають відбутися в Німеччині восени 2021 року.

Меркель в середу також заявила, що ХДС не розглядає можливість будь-якого співробітництва з правою партією "Альтернативою для Німеччини". "Ми, тобто партія, до якої я належу, а також всі партії, які представлені в коаліції, не співпрацюють із "Альтернативою для Німеччини", - сказала канцлер журналістам у середу. За її словами, будь-якого співробітництва ХДС із "Альтернативою для Німеччини" не буде.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА