12:06 20.02.2020

Порошенко: Ми не дозволимо проросійським реваншистам Януковича знищити надбання Революції гідності

2 хв читати
Порошенко: Ми не дозволимо проросійським реваншистам Януковича знищити надбання Революції гідності

Україна повинна завжди пам'ятати про те, що герої Небесної сотні віддали свої життя за свободу нашої країни і її європейський вибір, сказав п'ятий президент України (2014-2019), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в четвер під час вшанування пам'яті загиблих під час Революції гідності.

Як повідомляється на сторінці "Європейської солідарності", в панахиді взяли участь депутати фракції "Європейська солідарність", дружина лідера партії Марина Порошенко та представники громадськості.

"Шість років минуло відтоді, коли перемогли гідність і свобода. Ми завжди повинні пам'ятати, яку високу ціну заплатили за цю перемогу. Тому 18-20 лютого 2014 року були найбільш трагічними днями і годинами на цьому святому місці. І ми повинні зробити все для того, щоб справа, заради якої заплачено таку високу ціну, щоб це було не дарма", - наголосив Петро Порошенко.

Лідер "Європейської солідарності" також зазначив, що рішення Зеленського про передання РФ співробітників спецпідрозділу "Беркут" блюзнірське щодо тих, хто постраждав на Майдані та їхніх сімей.

"Наразі піднімають голову сили реваншу. Янукович (екс-президент України Віктор Янукович)... благословляє діючу українську владу на реванш. Злочинці, що вбили героїв Небесної сотні, обмінені волею діючої влади, випущені на cвободу" - сказав він.

"Подивіться в очі тих сімей, які втратили своїх героїв. Подивіться, що нині відбувається. Адвокат Януковича став відповідальним за розслідування справ Майдану. Адвокати Януковича наразі переслідують героїв Революції гідності. І зупинити ми це можемо лише нашою єдністю. Лише коли ми об'єднаємося навколо цінностей Революції гідності і свободи", - зазначив Порошенко.

За його словами, "влада досі не розібралася, що в країні війна, називає події, що сталися вчора та позавчора, провокаціями і намагається в очах Путіна розгледіти мир і любов до України". "Нічого ви там не побачите - крім війни і бажання знищити Україну. І не називайте це провокаціями, бо це війна. Війна за нашу рідну землю і державу! Війна за те, за що поклали своє життя герої Небесної сотні", - наголосив політик.

Він зазначив, що наразі здійснюються за активної підтримки з Москви і мовчазної згоди діючої влади дії, щоб переписати історію Майдану. "Ми цього точно не дамо зробити. Не дамо зробити, тому що з нами український народ і правда, віра, церква і Господь Бог. І з нами точно буде перемога!" - додав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА