19:36 20.02.2020

Можливості для введення санкцій проти Ірану далеко не вичерпані

2 хв читати
Можливості для введення санкцій проти Ірану далеко не вичерпані

У США ще є багато варіантів для введення додаткових санкцій проти Ірану, заявив у четвер спецпредставник держдепартаменту США з Ірану Браян Гук.

"Завжди існує багато цілей", - заявив Гук, відповідаючи на питання журналіста про те, чи багато ще санкцій на практиці можна ввести проти Тегерана.

"Іран дуже динамічний в ухиленні від санкцій. Вони дуже гарні в створенні підставних компаній, і ми завжди за цим стежимо", - додав спецпредставник.

Раніше в четвер адміністрація США додала в санкційні списки п'ять членів іранської Ради вартових конституції, заявивши, що через дії цих осіб низка кандидатів не були допущені до парламентських виборів в Ірані.

Відповідно до прес-релізу підрозділи Мінфіну США, що відповідає за правозастосування у сфері санкцій (OFAC), санкційні списки поповнили Ахмад Джаннаті, Аббас Алі Кадходаї, Сіамак Рагпейк, Моггадам Садегі і Мухаммед Язді.

Раніше США ввели санкції щодо Організації з атомної енергії Ірану і її керівника Алі Акбара Салехі. При цьому США продовжили на 60 днів виключення з режиму санкції. Вони, зокрема, стосуються проектів з іноземною участю, зокрема - російською, на таких об'єктах як Арак, Фордо, Бушер.

Зазначається, що рішення щодо продовження режиму виключення з санкцій прийнято на тлі розбіжностей між держсекретарем США Майком Помпео, який виступає за припинення такої практики, і главою Мінфіну США Стівеном Мнучіним, який підтримує продовження режиму виключення з санкцій.

США проводять стосовно Ірану політику максимального тиску, постійно вводячи санкції проти організацій і фізосіб цієї країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА