14:25 24.02.2020

За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за "Слугу народу" 36% - опитування

2 хв читати
За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за "Слугу народу" 36% - опитування

Якби найближчим часом в Україні відбулися президентські вибори, найбільше голосів отримав би нинішній президент країни Володимир Зеленський - 40% серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати.

Як свідчать результати опитування, проведеного з 13 до 17 лютого соціологічною службою Центру Разумкова, 15% опитаних українців голосували б за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, 13,5% ˗ за лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка, 10% ˗ за лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

На парламентських же виборах найближчим часом 36% тих, хто заявив, що візьме участь у виборах і визначився зі своїм вибором, підтримали б партію "Слуга народу", 15% - "ОПЗЖ", 13% - "Євросолідарність", 10% - "Батьківщину" ˗ 10%, 5% - партію "Сила і честь".

"Порівняно з результатами опитування, проведеного Центром Разумкова в січні цього року, знизився рівень електоральної підтримки партії "Слуга народу" (із 45% до 36%) і на статистично значимому рівні зросли наміри голосувати за ВО "Батьківщина" (зі 8% до 10%), за партію "Опозиційний блок"(з 0,9% до 2%).

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 до 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступінчаста, випадкова з квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА