14:43 24.02.2020

Якщо розведення сил на Донбасі призводитиме до загибелі мирного населення та військових України, його проводити не можна - Верещук

1 хв читати

Якщо розведення сил на різних ділянках на Донбасі призводитиме до загибелі цивільного населення та військових України, його проводити не можна, зазначає член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук (фракція "Слуга народу").

"Тут варто все-таки врахувати професійній бік цього питання. Якщо наші військові говоритимуть про те, що таке розведення можливе, я б хотіла, щоб вони це сказали на комітеті у нас. Тому що у нас є громадянський контроль як у парламентарів, а комітет складається з різних членів різних фракцій", - сказала вона в коментарі телеканалу "Прямий" після публічної дискусії, присвяченої річниці внесення змін до Конституції, в Києві в понеділок.

Верещук наголосила на важливості того, щоб депутати почули про доцільність подальшого розведення саме від військових.

"Тому що я є політиком, і я роблю політичні оцінки: так, ми прагнемо миру, так, ми на шляху до миру. Але якщо такі розведення призводитимуть до втрати людських життів, до втрати життів наших військовослужбовців і до втрати їхнього здоров'я, звісно, їх проводити не можна. І про це потрібно говорити, і на світовій арені також", - додала Верещук.

За її словами, це потрібно аргументувати тим, що Росія та її збройні формування на тимчасово окупованому Донбасі атакують сили оборони України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА