14:52 24.02.2020

41% українців вважає, що влада намагається поліпшити ситуацію в країні, але їй це наразі не вдається, 37% оцінюють її дії як імітацію - опитування

3 хв читати
41% українців вважає, що влада намагається поліпшити ситуацію в країні, але їй це наразі не вдається, 37% оцінюють її дії як імітацію - опитування

 Під час оцінювання дій нинішньої влади найчастіше громадяни України вважають, що влада намагається поліпшити ситуацію в країні, але їй це наразі переважно не вдається зробити (таку думку поділяє 41% опитаних, у жовтні 2019 року так вважали 41,5% респондентів, у листопаді - 44%).

Згідно з даними опитування соціологічної служби Центру Разумкова, зменшилася до 14% частка тих, хто вважає, що нова влада намагається поліпшити ситуацію в країні і багато в чому їй це вдається (у жовтні минулого року таких було 29%, у листопаді ˗ 25%). Зросла частка тих, хто вважає, що нова влада не намагається поліпшити ситуацію в країні, а лише імітує зусилля в цьому напрямі ˗ 37% (у жовтні цю точку зору поділяли 20%, у листопаді ˗ 23%).

13% респондентів сказали, що дії нової влади виправдали їхні сподівання (у жовтні таких було 23%), 5%, як і раніше, вважають, що дії нової влади виявилися кращими, ніж вони очікували.

Із 9% до 20% зросла частка тих, хто зазначив, що нова влада не виправдала їхніх сподівань, із 12% до 19% збільшилася кількість тих, хто відповів, що від нової влади вони нічого хорошого не очікували, і так сталося. Із 6% до 13% - що вони від нової влади нічого хорошого не очікували, але вона виявилася гіршою, ніж вони думали. Із 40% до 25% зменшилася частка тих, хто дотримується думки, що ще дуже рано давати оцінку діям нинішньої влади.

Якщо в жовтні-грудні минулого року відносна більшість громадян вважала, що нинішня влада краща за попередню (48% у жовтні та 43% у грудні), то в лютому частка таких зменшилася до 30%.

Водночас до 39% зросла кількість тих, хто вважає, що ця влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої (у жовтні вона становила 27%, у грудні - 34%). Також зросла частка тих, хто вважає, що нинішнє керівництво України гірше за попереднє (нині вона становить 20%, тоді як у жовтні ˗ 8%, у грудні ˗ 13%).

Порівняно з вереснем 2019 року із 54,5% до 37% зменшилася кількість тих, хто вважає, що дії президента України Володимира Зеленського насамперед спрямовані на захист загальнонаціональних інтересів. Водночас до 41% із 24,5% зросла кількість тих, хто вважає, що дії глави держави спрямовані на захист власних інтересів та інтересів свого політичного оточення.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 до 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступінчаста, випадкова з квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА