14:59 24.02.2020

Обвинувачення на адресу затриманих у справі Шеремета вважають тією чи іншою мірою обґрунтованими лише 16% українців - опитування

2 хв читати
Обвинувачення на адресу затриманих у справі Шеремета вважають тією чи іншою мірою обґрунтованими лише 16% українців - опитування

Лише 16% українців вважають швидше або цілком обґрунтованими обвинувачення затриманим у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Так, оцінюючи перебіг судової справи, пов'язаної з обвинуваченням групи осіб у вбивстві журналіста, 16% респондентів назвали ці обвинувачення обґрунтованими (6% ˗ цілком обґрунтованими, 10% ˗ швидше обґрунтованими).

При цьому у 17% опитаних обґрунтованість цих звинувачень викликає сумніви, а 19% вважають обвинувачення необґрунтованими.

Також, згідно з результатами опитування, 16% респондентів це питання не цікавить, 32% опитаних зазначили, що вони не володіють достатньою інформацією або їм важко відповісти на це запитання.

У розрізі політичних симпатій відповідь на запитання про обґрунтованість обвинувачень у справі Шеремета виглядає так: частіше вважають ці обвинувачення обґрунтованими прихильники політичної партії "Опозиційна платформа ˗ За життя" (32%), у той час як 26% із них висловлюють сумніви в обґрунтованості цих звинувачень або вважають їх необґрунтованими.

Серед прихильників партії "Слуга народу" ця цифра становить 21% і 28% відповідно, ВО "Батьківщина" ˗ 18,5% і 45%, партії "Європейська солідарність" ˗ 7% і 72,5%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 до 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА