16:12 24.02.2020

У березні в Європарламенті відбудеться український тиждень - Точицький

2 хв читати
У березні в Європарламенті відбудеться український тиждень - Точицький

 На початку березня в Європейському парламенті відбудеться український тиждень, повідомив представник України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький.

У понеділок у Брюсселі під час спілкування з українськими журналістами він поінформував, що з 3 до 5 березня в Європейському парламенті відбудеться низка заходів за участю представників української сторони.

Так, перший день буде присвячений порядку денному реформ в Україні. "Ми говоритимемо з колегами від більшості, опозиції, колишніми членами уряду про хід реформ. Це свого роду звіряння годинників для того, щоб у наших колег не виникало запитань, чи всі у нас залучені до процесу реформ. Ми продемонструємо, що все відбувається в повній комунікації з представниками уряду, парламенту", - пояснив Точицький.

Цього ж дня відбудеться офіційна церемонія відкриття українського тижня, у рамках якої виступить президент Європейського парламенту Давид Сассолі, а після її закінчення відомий український піаніст Дмитро Суховієнко дасть концерт.

Другий день, за словами українського дипломата, буде присвячений новій політиці Європейської комісії під назвою "Зелена угода", у рамках якого обговорюватиметься питання можливої участі України.

"За участю представників уряду ми спробуємо продемонструвати нашим європейським колегам, що ми можемо бути корисними для реалізації ЄС стратегії в частині Зеленої угоди, що ми можемо пропонувати свої можливості в частині зеленої економіки", - деталізував Точицький.

У рамках другого дня буде відкрито виставку "50 винаходів, подарованих світу Україною".

Третім у рамках українського тижня в ЄП буде кримськотатарський день.

"Це - вкрай важлива тема. Стан із правами людини в Криму не витримує жодної критики, тому що ми в принципі не знаємо, що там відбувається. Люди просто зникають, їх заарештовують без суду і слідства", - наголосив представник України.

Водночас він додав, що "було зроблено все можливе, щоб найближчим часом відбувся візит до Києва представника ЄС з прав людини".

У рамках цього дня відбудеться демонстрація фільму Нарімана Алієва "Додому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА