20:25 24.02.2020

Поліція перевіряє інформацію про листівки з "чорним піаром" проти Світличної на 179 окрузі

2 хв читати
Поліція перевіряє інформацію про листівки з "чорним піаром" проти Світличної на 179 окрузі

У штабі екс-голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної, яка балотується на проміжних виборах до Верховної Ради у 179 окрузі як самовисуванець, заявляють, що їхній кандидат не має жодного стосунку до листівок і газет, на яких вона зображена разом з екс-президентом України Петром Порошенком та екс-міністром охорони здоров'я Уляною Супрун.

"Вона (Світлична - ІФ) не робила ці листівки і не може відповідати за їх зміст", - сказала кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" довірена особа Світличної Анатолій Попов.

Він ухилився від відповіді на запитання, чи містяться в цій агітпродукції тези, які Світлична не підтримує.

"Той факт, що це робилося від її імені без її згоди, вже говорить про те, що це нічого доброго в собі не несе", - сказав Попов.

За його словами, у зв'язку з виявленою агітпродукцією було подано заяву до поліції.

Спостерігачі громадської організації "ОПОРА" зафіксували, що таку агітпродукцію поширювали через поштові скриньки жителям Краснограда. На листівках, оформлених у стилі "БПП", зображення Світличної та Порошенка супроводжується написом "Підтримай мого кандидата!". На листівках, де Світлична зображена з Супрун, написано "Продовжимо впроваджувати медреформу Супрун". Окрім того, до скриньок кидали буклети із зображенням Світличної та написом "Юлія Світлична. Підтримую Українську православну церкву" і газети із заголовком "Мова, церква, перемога!".

Як повідомили у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, заява щодо агітпродукції, яка не відповідає нормам законодавства і яку було виявлено в Краснограді, надійшла в неділю близько 23:00.

"Осіб, які поширювали матеріали, доставили до відділу поліції. Факт події зареєстровано в Єдиному обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Правоохоронці встановлюють походження агітаційних матеріалів та осіб, причетних до їх виготовлення та розповсюдження. Наразі здійснюється перевірка і з'ясовуються всі обставини", - сказали у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомлялося, проміжні вибори до Верховної Ради у 179 окрузі (Харківська область) відбудуться 15 березня. Для участі в них зареєструвалися 40 кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА