10:58 25.02.2020

В Австралії підозрюють Китай, Росію та Іран у спробах втручання і шпигунства

1 хв читати
В Австралії підозрюють Китай, Росію та Іран у спробах втручання і шпигунства

Австралія має справу з небувалим раніше за інтенсивністю рівнем шпигунства та іноземного втручання у внутрішні справи країни, заявив голова австралійської Служби безпеки та розвідки Майк Берджесс.

"Рівень загрози від шпигунства з-за кордону та іншої активності, з якими ми стикаємося, є безпрецедентним", - наводить його слова агентство Associated Press (AP).

У свою чергу глава міністерства внутрішніх справ Австралії Пітер Даттон, до компетенції якого входить Служба безпеки та розвідки, уточнив, які держави становлять небезпеку для Австралії, назвавши зокрема й Росію.

"Ми говоримо не лише про Китай. Ми говоримо про Росію, ми говоримо про Іран і говоримо про інших", - наводить AP слова Даттона.

За його словами, під ударом перебуває майже будь-яка сфера суспільного життя Австралії, включно з урядовими службами, ЗМІ та університетами.

"Ми бачимо, як науковці та академіки, що приїжджають, проникають в університетську спільноту з метою таємно збирати розвідувальну інформацію. Це завдає удару в саме серце наших уявлень про вільний і чесний академічний обмін", - сказав міністр.

Водночас він заявив, що посилення в 2018 році австралійського законодавства у сфері контррозвідки вже приносить плоди. Міністр водночас згадав створену в 2019 році оперативну групу з боротьби з іноземним втручанням, яка має захистити австралійські університети від цієї загрози.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА