18:07 27.02.2020

Порошенко: Завтра я прибуду на допит до ДБР сам, незважаючи на те, що ці переслідування - політично мотивовані

2 хв читати
Порошенко: Завтра я прибуду на допит до ДБР сам, незважаючи на те, що ці переслідування - політично мотивовані

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявляє, що завтра, 28 лютого, прибуде на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР), незважаючи на політично мотивовані переслідування.

"Наголошую - завтра я прийду на допит сам, незважаючи на те, що ці переслідування - політично мотивовані. Майже рік, як проти мене фабрикують десятки справ. Усі ці титанічні зусилля завершилися великим "пшиком". Нічого не знайшли, й упевнений - не знайдуть. Інакше й бути не може. І як президент, і як громадянин я завжди дотримувався і дотримуюся законів", - сказав Порошенко у відеозверненні, розміщеному на сторінці у Facebook у четвер.

Він наголосив, що сьогодні було отримано рішення Вищого антикорупційного суду, яким визнано, що влада віддає незаконні накази щодо його політичного переслідування.

"Влада не здатна дати людям хліба. Тому на завтра режисери "95 кварталу" підготували шоу. За незаконним "рішенням суду", і це буде доведено в Європейському Суді, яке було замовлено з Офісу президента, вона має забезпечити мою примусову доставку на допит до ДБР як свідка. Їм потрібно щось гучне, феєричне... Щоб відвернути увагу від головного: вони недієздатні й не можуть відповісти на жоден виклик із тих, які стоять перед країною", - заявив Порошенко.

Лідер "Євросолідарності" наголосив, що тиск і залякування не змінять позиції партії на захист європейського та євроатлантичного вибору. "Ми сильні, й гідно пройдемо будь-які випробування. Ми не себе захищаємо, а Україну", - резюмував Порошенко.

Як повідомлялося, 21 лютого Печерський районний суд Києва прийняв рішення про примусовий привід Порошенка на допит до ДБР.

Слідча суддя Печерського районного суду Києва Крістіна Константінова постановила задовольнити клопотання слідчого та здійснити привід Порошенка на допит у кабінет №323а ДБР на 14:00 28 лютого 2020 року. Згідно з другим, слідчий суддя того самого суду Сергій Вовк постановив задовольнити клопотання слідчого та здійснити привід Порошенка на допит у кабінет №323 у ДБР на 14:00 6 березня 2020 року.

Виконання зазначених рішення та постанови про привід доручено відповідним підрозділам органів Національної поліції. Оскарженню вони не підлягають.

Адвокат Порошенка Ігор Головань назвав рішення суду про примусовий привід на допит до ДБР спробою влади відвернути увагу суспільства від неспроможності захистити країну і громадян.

26 лютого Київський апеляційний суд не взяв до розгляду скарги адвокатів Порошенка на рішення про примусовий привід його на допит до ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА