14:18 28.02.2020

Мінкультури та Мінфін для недопущення зупинки мовлення UA: "Суспільне" ухвалили рішення про наближення фінансування - Бородянський

2 хв читати
Мінкультури та Мінфін для недопущення зупинки мовлення UA: "Суспільне" ухвалили рішення про наближення фінансування - Бородянський

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявляє, що ситуація з можливим відключенням через борги телеканалу UA: "Суспільне" є неприпустимою.

"Ситуація з можливим відключенням через борги телеканалу UA: "Суспільне" є неприпустимою. Суспільний мовник не передбачив у бюджеті коштів на погашення заборгованості. МКМС, аби уникнути ситуації щодо можливого припинення мовлення, разом із Мінфіном ухвалило рішення щодо наближення фінансування, аби "Суспільне" мало можливість розрахуватися з боргами негайно", - написав Бородянський у своєму Telegram-каналі у п'ятницю.

Міністр пояснив, що сума рахунків, заблокованих у Швейцарії, повернеться до бюджету, і МКМС ініціюватиме зміни до бюджету щодо збільшення фінансування UA: "Суспільне" на суму сплаченого боргу за рахунок повернутих коштів, що забезпечить стійкість розвитку мовника.

Як повідомлялося, раніше прес-служба Суспільного мовника повідомила, що постановами Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 18 і 20 лютого було накладено арешт на кошти, наявні на рахунках "UA "Суспільне", що вже призвело до блокування підготовки низки проектів і незабаром призведе до повного зупинення діяльності ТРК.

Згідно з інформацією, 18 лютого цього року Міністерство юстиції України відкрило виконавче провадження зі стягнення із "Суспільного" боргу сумою 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів і 73 тис. 80 грн судового збору на користь акціонерного товариства "Євроньюз".

У ситуації, що склалася, мовник звернувся до відповідних міністерств для ініціювання виділення з державного бюджету окремих засобів для термінового погашення наявної заборгованості колишньої державної компанії, а також EUR1,6 млн виконавчого збору, який телерадіокомпанія має заплатити додатково.

"Команда "Суспільного" звертає увагу громадськості на те, що створення незалежної телерадіокомпанії з переданням їй величезних державних боргів - неможливе, а відсутність допомоги з боку державних органів у вирішенні цієї проблеми призведе до повної зупинки суспільного мовлення в Україні", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА