12:01 29.02.2020

МОЗ має змінити інструкції для сімейних лікарів у зв'язку з поширенням коронавірусу

2 хв читати
МОЗ має змінити інструкції для сімейних лікарів у зв'язку з поширенням коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я має забезпечити громадянам можливість отримувати медичну допомогу вдома, заявив лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба політсили.

Тимошенко нагадала, що згідно з наказом МОЗ від 2018 року сімейні лікарі приймають пацієнтів у своїх кабінетах.

"Зараз неприпустимо зберігати такий порядок. Неприпустимо, щоб людина, яка має температуру, яка невідомо на що хвора в контексті коронавірусу, має сісти в громадський транспорт, приїхати до сімейного лікаря і там посидіти в черзі. Це треба змінювати негайно, тому що людина, яка має симптоми, зобов'язана залишитися вдома, а сімейний лікар або екстрена медична допомога повинні їхати до таких хворих", - заявила вона.

Тимошенко наголосила на необхідності якнайшвидшої зміни інструкції для сімейних лікарів щодо діагностики коронавірусу та надання медикам можливості проводити експрес-тести для визначення хвороби.

"Сімейним лікарям для визначення коронавірусу сьогодні дали тільки одну інструкцію - запитати у людей, чи були вони в Китаї і чи контактували з хворими на коронавірус особами. І тільки тоді, коли є температура, викликається швидка допомога. Не можна так робити. Люди не можуть знати, з хворою людиною вони спілкувалися, чи ні. Тому слід негайно міняти таку інструкцію і треба, щоб кожній людині, яка має високу температуру, проводили експрес-тести, а потім і лабораторні дослідження", - зазначила вона.

Головним завданням влади в цій ситуації є забезпечення лабораторій та інфекційних лікарень необхідною технікою і координація дій.

"Сьогодні потрібно, щоб прем'єр-міністр особисто як керівник виконавчої влади організовував штаб протидії епідемії, очолював його, брав відповідальність на себе. Не можна, щоб дії були роздробленими. Вся система повинна бути скоординованою: і уряд, і мери, і губернатори - всі повинні знати, що є одна воля і вона втілюється в життя. Список заходів набагато більше, я назвала тільки ті, які потрібно негайно ухвалити", - заявила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА