13:24 01.03.2020

Заява прем'єра Гончарука про відставку в Раду не надходила - Разумков

2 хв читати
Заява прем'єра Гончарука про відставку в Раду не надходила - Разумков

Заява прем'єр-міністра України Олексія Гончарука про відставку до парламенту не надходила, заявляє голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

"Станом на сьогодні жодних заяв до Верховної Ради не надходило", - сказав Разумков журналістам у неділю в Києві, відповідаючи на відповідне запитання.

Він не відповів на запитання, чи розглядатимуть на позачерговому пленарному засіданні ВР у середу кадрові питання, зокрема, чи розглядатимуть питання про відставку всього уряду або зміни частини його складу.

"Мені складно відповідати на це запитання. Є лише перелік питань, які визначив президент і які має бути розглянуто на позачерговому засіданні Верховної Ради", - сказав спікер.

Разумков зазначив, що на позачерговому пленарному засіданні звітуватимуть перед парламентом Міністерство внутрішніх справ України, Служба безпеки України, Державне бюро розслідувань, Національне антикорупційне бюро України та офіс генерального прокурора. Кабінет міністрів буде присутній на засіданні і зможе відповісти на всі запитання.

Як повідомлялося, український парламент збереться на позачергове пленарне засідання о 16:00 4 березня 2020 року на вимогу президента України Володимира Зеленського. Пізніше голова депутатської фракції Партії "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що ВР розгляне, зокрема, кадрові питання.

В оприлюдненому прес-службою апарату Верховної Ради порядку денному повідомлялося, що на засіданні крім питань, пов'язаних з Кабінетом міністрів, буде розглянуто питання діяльності правоохоронних органів у сфері подолання корупції. Також на позачерговому засіданні планують розглянути законопроект про допуск підрозділів Збройних сил інших держав до України для участі у багатонаціональних навчаннях у 2020 році, законопроект про зміни до законодавства у зв'язку з ухваленням Закону "Про запобігання корупції" та проект змін до закону "Про нацбезпеку України" про набуття чинності положень про Головнокомандувача ЗСУ, Генштаб ЗСУ, види та окремі роди військ.

Крім того, депутати планують розглянути законопроект "Про ратифікацію рамкового договору між Україною та Францією про посилення морської безпеки".

26 січня Гончарук заявив, що не писав заяви про відставку, і не обговорював тему відставки з президентом Володимиром Зеленським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА