16:32 01.03.2020

Відмова відзначати 9 травня свідчить про те, що влада України не зробила висновків - Медведчук

2 хв читати
Відмова відзначати 9 травня свідчить про те, що влада України не зробила висновків - Медведчук

Заява міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про відмову святкувати 9 травня є сумішшю цинізму, ідолопоклонництва перед Заходом, русофобської істерії та ура-патріотичної зашореності, вважає голова політради партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктор Медведчук.

"Хотілося б розуміти, в якості кого і від чийого імені робить такі заяви глава МЗС. Від імені ура-патріотичної, радикалізованої, об'єднаної псевдонаціональною ідеєю меншини? Або ж він висловлює позицію влади? І в першому, і в другому випадку Пристайко, це дипломатичне непорозуміння, зобов'язаний подати у відставку. Оскільки не має морального права говорити від імені мільйонів українців, для яких 9 травня було, є і назавжди залишиться священним Днем Перемоги, який святкували і святкуватимуть", - йдеться в заяві Медведчука, опублікованій на офіційному сайті партії в неділю.

На думку політика, глава українського зовнішньополітичного відомства не має права вирішувати за державу Україна і "тим паче за весь, як він висловився, європейський континент".

"Українська влада вражена вірусом неонацизму і людиноненависницької ідеології... . Сьогоднішня влада України не зробила висновків, чому сталася трагедія, яка забрала життя мільйонів людей. Саме тому в нас під забороною герої Великої Вітчизняної війни, які звільняли світ від нацистів, зате на найвищому рівні вшановують тих, хто разом з фашистськими загарбниками насаджував ідеологію нацизму... Можливо, Пристайко і зграя, частиною якої він є, і не святкуватимуть День Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Але український народ святкуватиме цю дату, і в цьому він буде не самотній", - заявив Медведчук.

Раніше Пристайко в ефірі одного з українських телеканалів, відповідаючи на запитання, як відреагувала б українська сторона, якби отримала з РФ запрошення на офіційні урочистості 9 травня в Москві, сказав, що "ми не маємо наміру святкувати 9 травня". "Ми, як і весь європейський континент, через 75 років готові зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові один одного пробачити... це має бути святкування того, що нарешті континент перебуває протягом 75 років, якщо не брати до уваги наші шість років війни, у відносному мирі", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА