13:19 02.03.2020

Уряд Гончарука веде Україну до економічного краху - Медведчук

2 хв читати
Уряд Гончарука веде Україну до економічного краху - Медведчук

Попередній текст звіту уряду за 2019 рік не дає реальної картини того, що відбувається в українській економіці, вважає голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") Віктор Медведчук.

"Виступ прем'єра звівся до загальних оптимістичних декларацій про успіхи уряду, містив мінімум конкретики та підтасовування показників. Прихильники чинного уряду зосередилися на тому, що Кабінет Міністрів працює всього півроку і робити висновки про його ефективність ще рано. Ні, у тій важкій ситуації, в якій перебуває Україна, її економіка та соціальна сфера, робити висновки вже час. Тим більше, що факти говорять самі за себе", - наголосив Медведчук в заяві, яку оприлюднила прес-служба партії.

Він зазначив, що при уряді Гончарука у IV кварталі 2019 року темпи зростання реального ВВП впали до 1,5% порівняно із 4,6% у II кварталі і 4,1% у III кварталі, а падіння промислового виробництва становило 1,8%. Обіг роздрібної торгівлі в січні 2020 року скоротився порівняно з груднем 2019 року на 21,9%.

"Наприкінці минулого року і початку 2020 року не відбулося традиційного святкового зростання роздрібної торгівлі, що набагато краще говорить про "зростання" добробуту українських громадян, ніж "намальовані" в уряді цифри", - зазначив Медведчук.

Аналогічна ситуація, наголосив він, є в транспортній галузі та сільському господарстві.

"Але особливе занепокоєння викликає ситуація у фінансово-бюджетній сфері. Голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що виконання доходної частини бюджету становило 96,3%, а не 99,1%, як повідомив прем'єр, звітуючи перед парламентом 21 лютого. Доходи загального фонду державного бюджету в лютому 2020 року виконано на 93,7% від розпису. Пацкан зазначив, що невиконання плану з доходів на 37,8 млрд грн є найбільшим провалом із 2015 року", - нагадав Медведчук.

Загалом, наголосив нардеп, прем'єр-міністр не надав реальної картини того, що відбувається в економіці у своєму звіті. Діяльність міністрів також не покращує ситуацію, вважає Медведчук.

"Міністр юстиції розважає публіку читанням книг, стоячи на голові, міністр охорони здоров'я має намір провести два тижні в Нових Санжарах разом із тими, хто проходить обсервацію... Одним словом, всі зайняті справою, яка вже явно веде країну до економічного краху", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА