21:43 02.03.2020

Анкара намагається чинити тиск на ЄС за допомогою міграційної кризи, вважає Меркель

2 хв читати
Анкара намагається чинити тиск на ЄС за допомогою міграційної кризи, вважає Меркель

Канцлер ФРН Ангела Меркель у понеділок назвала спробою тиску на ЄС рішення Анкари відкрити кордони для біженців, охочих перебратися з Туреччини в Євросоюз.

"Я вважаю це цілком неприйнятним. (...) Президент Ердоган і його уряд не поінформували нас про їх невдоволення, замість цього вони ведуть боротьбу за допомогою мігрантів", - наводять слова канцлера західні ЗМІ.

Водночас вона визнала, що навантаження на Туреччину в міграційній сфері зросло. Меркель при цьому закликала шляхом діалогу з Анкарою повернутися до статус-кво, коли Туреччина за підтримки ЄС виконує свої зобов'язання щодо нелегальних мігрантів.

Зі свого боку член Європейської комісії, відповідальний за питання міграції, Маргаритіс Схінас заявив, що "ніхто не може шантажувати ЄС або погрожувати йому".

"Кожного разу, коли ЄС перевіряють на міцність, як це відбувається зараз, єдність (країн-членів ЄС - ІФ) має брати верх", - підкреслив він.

Туреччина минулого тижня оголосила про відкриття кордону з ЄС для біженців, пояснивши це нездатністю впоратися з новою хвилею мігрантів із Сирії. Після цього тисячі нелегалів ринули до кордону з Грецією.

В Європі тепер побоюються нової міграційної кризи, схожої на ту, яка відбулася в 2015 році. Влада Греції направила на кордон з Туреччиною сили безпеки країни і розмістила там додаткові загони поліції. Греція заявила, що на місяць зупиняє прийом заяви на отримання політичного притулку.

У понеділок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попередив, що в Європу скоро попрямують мільйони біженців. Зі свого боку, за даними глави МВС Туреччини Сулеймана Сойлу, в понеділок кількість біженців, які прямують в ЄС через Грецію або Болгарію перевищила 117 тис. осіб.

Однак МЗС ФРН, посилаючись на доповіді Європейської комісії та Міжнародної організації з міграції, раніше повідомило, що на турецькій території біля кордонів ЄС накопичилося від 7 до 13 тис. людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА