07:59 03.03.2020

"Слуга народу" очікує в оновленому Кабміні не просто нових облич, а людей з досвідом у сфері держуправління або бізнесу

2 хв читати
"Слуга народу" очікує в оновленому Кабміні не просто нових облич, а людей з досвідом у сфері держуправління або бізнесу

Фракція "Слуга народу" очікує серед кандидатів на посади в оновленому Кабінеті міністрів не просто нових облич, але людей з досвідом у сфері державного управління або бізнесу, зазначає перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

"Щодо нових облич, то ми не відмовляємось від цієї філософії. Ми тільки говоримо про те, що просто бути новим виявилося недостатньо. Потрібно бути новим і досвідченим в чомусь", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок.

При цьому Корнієнко зазначив, що потрібно бути досвідченим не в корупції, не в політичних інтригах, не в тому, щоб по-новому обдурити виборців.

"Це не ті, кого ми очікуємо в новому уряді ... або оновленому уряді. Ми очікуємо людей, які є новими за духом, можливо, з управлінським досвідом або в сфері державної влади, або в сфері бізнесу або управління великими компаніями, великими об'єктами", - підкреслив він.

Корнієнко вважає, що у владній команді вже працює певна система внутрішніх соціальних ліфтів, і навів як приклад віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій України Дениса Шмигаля, який був до цього головою Івано-Франківської обладміністрації, і, за словами депутата, показав за короткий термін якісно новий підхід до роботи.

Корнієнко також зазначив, що за час роботи нового парламенту народні депутати від "Слуги народу", насамперед, керівники парламентських комітетів та їх заступники, вже професіоналізувались, триває конструктивна робота в комітетах, і фракція не хоче відпускати цих депутатів на роботу у виконавчу владу.

"Стосовно того, що в Україні є велика кадрова криза, то все-таки знайти 10-15 людей, які могли б очолювати міністерства, - це нормальне завдання, ми зараз над ним працюємо, проводимо консультації. І завтра під час засідання фракції ми будемо з колегами з монобільшості обговорювати фінальну конфігурацію. Переговори тривають, і депутати в них теж беруть участь", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА