14:34 03.03.2020

Зеленський не впорався з жодною з криз, а тепер хоче перекласти відповідальність на Кабмін - Порошенко

2 хв читати
Зеленський не впорався з жодною з криз, а тепер хоче перекласти відповідальність на Кабмін - Порошенко

Президент України Володимир Зеленський має персонально відповідати за провали економічної, міжнародної та безпекової політики, а не перекладати їх на призначений ним самим уряд, заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Якщо ви запитаєте громадян України, то почуєте відповідь: прем'єр-міністром у нас працює пан Зеленський. Хто у нас працює генеральним прокурором, Верховною Радою? Пан Зеленський. У залі сидять 250 Зеленських. Це велика влада, але це водночас велика відповідальність. І коли щось не виходить, то є політтехнологічний прийом для того, щоб спробувати, відправивши у відставку, перекласти відповідальність. Український народ мудрий і все розуміє. І щодо брехні, і щодо обіцянок, і щодо відповідальності за те, що зробити не вдалося. Наша політична сила не брала участі в призначенні цього уряду, й ми не братимемо участі в його відставці", - сказав Порошенко у вівторок у кулуарах парламенту.

Політик зазначив, що Зеленський і його команда не впоралися з жодною з криз, які відбуваються з початку року.

Також Порошенко наголосив, що жодні кандидатури на посаду прем'єр-міністра або міністрів народним депутатам досі не представлено.

"Мені невідомо про якісь кандидатури. Ніхто не знає, для чого, що обговорюватиметься і які кандидатури. Все робиться "під ковдрою". Звісно, про прозорість, про обговорення не йдеться. Чому? Тому що хоч кого ти до цієї колони притули, це все одно буде Зеленський. Я думаю, що це велика проблема, і це точно не спосіб для подолання викликів і загроз", - зазначив лідер "Європейської солідарності".

Порошенко також звернув увагу на те, що Зеленський своїми діями підриває міжнародну коаліцію підтримки України та послаблює відповідальність президента Росії Володимира Путіна за агресію проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА