10:05 04.03.2020

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти заяву Гончарука про відставку

2 хв читати
Профільний комітет рекомендував ВР прийняти заяву Гончарука про відставку

 Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вирішив рекомендувати парламенту прийняти відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення висловилися 23 члени комітету з 25 присутніх. Загалом у комітеті працюють 28 парламентаріїв.

У засіданні наразі оголошено перерву. Далі президент України Володимир Зеленський має внести до Верховної Ради подання на призначення нового прем'єр-міністра, яке комітет розгляне і ухвалить рішення, чи рекомендувати парламенту схвалити запропоновану Зеленським кандидатуру.

Коли саме комітет продовжить засідання для затвердження подання на нового главу Кабміну його голова Андрій Клочко (фракція "Слуга народу") не сказав. Він пообіцяв повідомити нардепам про це пізніше.

Як повідомлялося, парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у вівторок ввечері проголосувала за те, щоб задовольнити заяву Гончарука про відставку з посади прем'єр-міністра України і призначити на посади глави українського уряду Дениса Шмигаля, який наразі обіймає посаду віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій.

Крім того, на засіданні фракції парламентарії обговорювали кандидатури міністрів, оскільки з відставкою прем'єра у відставку йде весь Кабмін. Водночас остаточного рішення щодо всіх міністрів ще немає.

Пізніше було оприлюднено заяву Гончарука про відставку. Вона датована 3 березня 2020 року і того самого дня зареєстрована в апараті Верховної Ради - містить штамп апарату парламенту, час реєстрації заяви - 17:42, вхідний №53734.

Верховна Рада збереться на позачергове пленарне засідання 4 березня о 16:00 на вимогу президента України Володимира Зеленського. Згідно з оприлюдненим порядком денним, на засіданні буде оцінено діяльність правоохоронних органів, а також розглянуто кадрові перестановки в Кабінеті Міністрів України.

Відповідно до чинного закону "Про Кабінет Міністрів України", прем'єр-міністр має право подати Верховній Раді заяву про свою відставку. Питання має бути розглянуто не пізніше, ніж на десятий день після надходження заяви, якщо її було подано під час чергової сесії парламенту, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо заяву було зареєстровано у міжсесійний період.

Прем'єр-міністр звільняється з посади з дня ухвалення рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради.

Відставка прем'єр-міністра має наслідком відставку всього складу Кабміну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА