11:14 04.03.2020

"Батьківщина" проголосує за відставку Гончарука, чекає на представлення програми Шмигаля -Наливайченко

2 хв читати
"Батьківщина" проголосує за відставку Гончарука, чекає на представлення програми Шмигаля -Наливайченко

 Фракція "Батьківщина" проголосує за відставку прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, а питання нового прем'єра розгляне після того, як буде представлено програму нового складу уряду, заявляє народний депутат Валентин Наливайченко.

"Так, голосуватимемо за відставку. Цей уряд має піти. А за призначення (нового прем'єра - ІФ)? Спочатку програма, індексація пенсій сьогодні, а потім визначатимемося", - сказав Наливайченко журналістам у середу в кулуарах Верховної Ради.

Він пояснив, що має бути представлено програму, проведено індексацію пенсій. Більшість членів фракції "Батьківщина" виступають за поіменне голосування після представлення програми.

Наливайченко також зазначив, що ротація уряду відбувається за закритими дверима. "Знову з'явилася практика за закритими дверима, вночі, без вас (журналістів - ІФ), без громадян України хтось щось про когось говорить. Чому так?" - зазначив нардеп.

За його словами, влада має в цьому питанні діяти відкрито, представити програму, назвати відповідальних і розпочати відкрите обговорення.

Відповідаючи на запитання, чи голосуватиме фракція за відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки, Наливайченко зазначив, що представники влади мають назвати підстави, за якими вирішено зняти Рябошапку.

"Це інтрига всередині президентської фракції, нехай скажуть про справжні підстави, звідки ця інтрига взялася, або не втягуйте інших. Це "кулуарщина, договорняки". Ми в такому участі не беремо", - сказав депутат.

Як повідомлялося, парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у вівторок ввечері проголосувала за те, щоб задовольнити заяву Гончарука про відставку з посади прем'єр-міністра України і призначити на посади глави українського уряду Дениса Шмигаля, який наразі обіймає посаду віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій.

У "Слузі народу" впевнені, що їм вистачить голосів для ухвалення рішення з цих питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА