11:35 04.03.2020

Байден випереджає Сандерса у президентських перегонах у США

2 хв читати
Байден випереджає Сандерса у президентських перегонах у США

Колишній віце-президент США Джо Байден, за попередніми даними, випереджає свого основного суперника в боротьбі за участь у виборах президента США від Демократичної партії Берні Сандерса після масштабних внутрішньопартійних голосувань - "супервівторка".

За даними агентства Bloomberg, Джо Байден отримує голоси 453 делегатів, Берні Сандерс - 382, Елізабет Воррен - 50, Майкл Блумберґ - 44, а Тулсі Габбард - 1. При цьому підрахунок кількості делегатів ще далекий від завершення, і остаточні дані надійдуть лише через декілька днів: тільки тоді стане зрозумілою реальна розстановка сил за підсумками "супервівторка".

Голоси делегатів - ключовий показник для американських внутрішньопартійних виборів, саме делегати обиратимуть, хто стане кандидатом у президенти від Демократичної партії. Щоб забезпечити собі перемогу, кандидату необхідно набрати 1991 голос делегатів. Якщо жоден із кандидатів не набере потрібної кількості голосів, до голосування підключаться так звані суперделегати. Їх теж обирають на попередніх виборах, але без необхідності у підсумковому голосуванні вони не беруть участь.

Напередодні в США відбувся "супервівторок" - масштабні попередні внутрішньопартійні вибори республіканців і демократів, у яких взяли участь 14 штатів. Байден здобув перемогу в дев'яти з них, Сандерс - у чотирьох, у штаті Мен голоси ще підраховують.

До "супервівторка" ЗМІ були розчаровані результатами Байдена на попередніх виборах і заявляли, що його шанси на участь у президентських виборах тануть. Тепер у боротьбі за номінацію від Демократичної партії вони йдуть врівень, зазначає телеканал CNN.

У "супервівторок" Байден здобуває перемогу в таких великих штатах, як Техас, Вірджинія та Північна Кароліна. Байден зміг перемогти і в Мінессоті, де перемогу ЗМІ пророкували Сандерсу, і в Массачусетсі - штаті, сенатором від якого є його суперниця Елізабет Воррен. Водночас у штаті з найбільшою кількістю делегатів, Каліфорнії, перемагає Сандерс.

Кокуси і праймеріз - частина внутрішньопартійних виборів у США, за підсумками яких обирають делегатів. Внутрішньопартійні голосування в США триватимуть до 6 червня. Потім відбудеться національний з'їзд, на якому делегати оберуть кандидата на посаду президента від партії.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА