13:12 04.03.2020

У "Євросолідарності" вважають представлених Зеленським кандидатів до Кабміну не підготовленими до роботи в умовах кризи

2 хв читати
У "Євросолідарності" вважають представлених Зеленським кандидатів до Кабміну не підготовленими до роботи в умовах кризи

Висунені президентом України Володимиром Зеленським кандидати на посади прем'єр-міністра України і міністрів не підготовлені до роботи в умовах кризи і не здатні вивести українську економіку з піке, вважає народний депутат Ніна Южаніна (фракція "Європейська солідарність").

"І самі не підготувались, і людина не підготовлена, і команди немає ніякої нової у нового прем'єра. Все це виглядає абсолютно непрофесійно і не потрібно. Найголовніше, що ніякої користі така зміна точно не дасть", - заявила вона, передає прес-служба "Євросолідарності".

Южаніна нагадала, що не так давно Зеленський висловлював підтримку Гончаруку, а тепер заявляє про заміну. До того ж для виправлення ситуації має бути призначено підготовлених людей, які проаналізували і знають, як зробити хоча б перші кроки, щоб вивести економіку з кризи.

"Про майбутнього прем'єра говорять якраз, що в нього немає такого стрижня. І, на жаль, того, що прем'єр має уміти говорити "ні" і Офісу президента, і іншим компаніям, які його будуть спонукати до якихось дій і до ухвалення рішень. Якщо цього стрижня не буде у прем'єра, цей прем'єр також не протримається", - зазначила Южаніна.

Крім того, депутат висловила сумніви в життєздатності нового Кабміну, оскільки прізвища можливих нових міністрів, оприлюднені в ЗМІ, "насторожують, бо це люди з абсолютно різними цінностями, з різним розумінням управління країною".

"Мені здається, це просто підставляються певні особи, які зайдуть в уряд. Вони самі, мені здається, попросяться на вихід. В будь-якому разі вони до осені не допрацюють", - вважає нардеп.

Як повідомлялося, парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у вівторок увечері проголосувала за те, щоб задовольнити заяву Олексія Гончарука про відставку з посади прем'єр-міністра України і призначити главою українського уряду Дениса Шмигаля, який нині обіймає посаду віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій.

У "Слузі народу" переконані, що їм вистачить голосів для ухвалення рішення з цих питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА