14:41 04.03.2020

ВР може зібратися на позачергове засідання наступного пленарного тижня для призначення міністрів на вакантні місця - Корнієнко

2 хв читати
ВР може зібратися на позачергове засідання наступного пленарного тижня для призначення міністрів на вакантні місця - Корнієнко

Верховна Рада проведе позачергове засідання наступного пленарного тижня для призначення нових міністрів на ті посади в новому уряді, кандидатів для які ще не визначено, заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Позиція Дениса Шмигаля (кандидата на посаду прем'єр-міністра - ІФ) така, що необхідно знайти відповідних компетентних людей. Якщо ми говоримо про віце-прем'єра з ВПК, пана Хрустальова, то якщо він відмовився - знайти його рівня заміну за дві години ми не зможемо, це питання, яке треба опрацювати", - розповів журналістам Корнієнко в середу в кулуарах парламенту.

За його словами, у середу стоїть завдання перезапустити Кабінет Міністрів з наявними кандидатами, а вже протягом наступного тижня знайти тих керівників міністерств, яких не вистачає, і призначити їх наступного пленарного тижня, який відбудеться з 17 до 20 березня.

"Наразі необхідно перезапустити Кабмін, потім протягом тижня буде час заповнити решту вакансій і наступного пленарного тижня влаштувати позачергову сесію, оскільки ми перебуваємо в процесі розгляду питання про землю, і воно нікуди не поділося, і затвердити остаточно всіх міністрів", - заявив заступник голови фракції "Слуга народу".

Як повідомлялося, парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у вівторок увечері проголосувала за те, щоб задовольнити заяву Олексія Гончарука про відставку з посади прем'єр-міністра України і призначити главою українського уряду Дениса Шмигаля, який нині обіймає посаду віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій.

У "Слузі народу" переконані, що їм вистачить голосів для ухвалення рішення з цих питань.

Крім того, повідомлялося, що Роман Жуковський і Ігор Коростильов відмовилися від запропонованих їм посад міністра економіки та міністра промислового розвитку і оборонного комплексу, а міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов відмовився залишитися в оновленому складі Кабміну на посаді керівника Міністерства аграрної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА