18:18 04.03.2020

Блумберг виходить із президентських перегонів у США, підтримає Байдена

2 хв читати
Блумберг виходить із президентських перегонів у США, підтримає Байдена

Бізнесмен Майкл Блумберг вирішив припинити участь у боротьбі за висунення кандидатом у президенти США від Демократичної партії, передає Bloomberg.

Відтепер він підтримуватиме кандидатуру колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Таке рішення Блумберг прийняв після невдачі на "супервівторку" - масштабних внутрішньопартійних голосуваннях.

"Я завжди вірив, що перемога над (нинішнім президентом США) Дональдом Трампом розпочинається з об'єднання з тим кандидатом, який має найбільше шансів зробити це. Після вчорашнього голосування стало зрозуміло, що таким кандидатом є мій друг і великий американець Джо Байден", - ідеться в заяві Блумберга.

Раніше в середу повідомлялося, що колишній віце-президент США Байден, за попередніми даними, випереджає свого основного суперника в боротьбі за участь у виборах президента США від Демократичної партії Берні Сандерса після "супервівторка".

За даними агентства Bloomberg, Байден отримує голоси 453 делегатів, Сандерс - 382, Елізабет Воррен - 50, Блумберг - 44, а Тулсі Габбард - один. При цьому підрахунок кількості делегатів іще далекий від завершення, і остаточні дані надійдуть лише через кілька днів. Тільки тоді стане зрозумілою реальна розстановка сил за підсумками "супервівторка".

Голоси делегатів - ключовий показник для американських внутрішньопартійних виборів, саме делегати обиратимуть, хто стане кандидатом у президенти від Демократичної партії. Щоб забезпечити собі перемогу, кандидат має набрати 1991 голос делегатів. Якщо жоден із кандидатів не набере потрібної кількості голосів, до голосування долучаться так звані суперделегати. Їх теж обирають на попередніх виборах, але без необхідності в підсумковому голосуванні вони не беруть участі.

Напередодні в США відбувся "супервівторок" - масштабні попередні внутрішньопартійні вибори республіканців і демократів, у яких узяли участь 14 штатів. Байден здобув перемогу в дев'яти з них, Сандерс - у чотирьох, у штаті Мен голоси ще підраховуються.

У "супервівторок" Байден здобуває перемогу в таких великих штатах, як Техас, Вірджинія і Північна Кароліна. Байден зміг перемогти і в Мінессоті, де перемогу ЗМІ пророкували Сандерсу, і в Массачусетсі - штаті, сенатором від якого є його суперниця Воррен. Водночас у штаті з найбільшою кількістю делегатів, Каліфорнії, перемагає Сандерс.

Кокуси та праймеріз - частина внутрішньопартійних виборів у США, за підсумками яких обирають делегатів. Внутрішньопартійні голосування в США триватимуть до 6 червня. Потім відбудеться національний з'їзд, на якому делегати оберуть кандидата на посаду президента від партії.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА