12:31 05.03.2020

Рада ЄС затвердила рішення продовжити санкції для Януковича та його соратників, двох людей зі списку виключено

2 хв читати
Рада ЄС затвердила рішення продовжити санкції для Януковича та його соратників, двох людей зі списку виключено

Рада Європейського Союзу затвердила рішення продовжити ще на рік, до 6 березня, санкції щодо екс-президента України Віктора Януковича та його соратників.

Відповідне рішення оприлюднено в середу в Брюсселі. "Рада сьогодні ухвалила рішення продовжити на ще один рік, до 6 березня 2021, заморожування активів щодо десяти осіб, які відповідальні за зловживання з державними фондами або зловживання владою", - наголошується в рішенні.

Стосовно двох осіб санкції вирішили не продовжувати. У рішенні не зазначено, хто це конкретно, водночас раніше агентству "Інтерфакс-Україна" стало відомо, що це екс-прем'єр Микола Азаров і екс-міністр енергетики Едуард Ставицький.

Рішення буде оприлюднено у четвер.

Отже, у списку санкцій разом із В. Януковичем і його сином залишаться колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр освіти Дмитро Табачник, олігарх Сергій Курченко.

Санкції, введені ЄС ще з 5 березня 2014 року стосовно 18 високопоставлених чиновників часів президента Януковича у вигляді заморожування активів, продовжуються на рік. При цьому багато хто з фігурантів списку санкцій регулярно оскаржує рішення ЄС. Суд ЄС вже ухвалив низку рішень на їхню користь. При цьому декількох екс-чиновників зі списку виключено. Так, наприклад, минулого року зі списку санкцій було виключено Андрія Клюєва, який оскаржив це рішення в суді ЄС. Після ухвалення рішення цього року в списку залишиться 10 імен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

Свириденко задекларувала 1,9 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА