18:06 05.03.2020

Бородянський: Я відмовився очолити міністерство через фундаментальну незгоду з поділом відомства

2 хв читати
Бородянський: Я відмовився очолити міністерство через фундаментальну незгоду з поділом відомства

Колишній міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявляє, що відмовився від пропозиції очолити міністерство в затвердженому в середу складі уряду через незгоду з поділом відомства.

"Я відмовився від пропозиції очолити міністерство через фундаментальну незгоду з розділенням міністерства, тому що це відкине нас мінімум на рік від старту змін у всій гуманітарній сфері, спорт знову буде розглядатися не як частина гуманітарного простору держави, що і спричинило сьогоднішнє, м'яко кажучи, нерозуміння неймовірного впливу спорту на виховання, на створення культурного простору, на формування держави", - написав Бородянський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він подякував команді Мінкульту та колегам з уряду.

"Сім місяців тому, перед тим, як прийняти пропозицію приєднатися до роботи в уряді, я поставив собі запитання, навіщо мені бути міністром. Тоді моя відповідь самому собі була така: є вікно можливостей побудувати систему, яка дозволить створити середовище для розвитку культурного капіталу українців – який є основою розвитку будь-якого суспільства та держави", - додав Бородянський.

Як повідомлялося, Верховна Рада за поданням новопризначеного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на засіданні 4 березня затвердила міністрів Кабінету Міністрів України. При цьому замість посади міністра культури, молоді та спорту України, яку обіймав Володимир Бородянський, було впроваджено окремо посади міністра спорту - її обійняв президент Національної федерації фехтування України Вадим Гутцайт, і посаду міністра культури, яка залишилася вакантною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА