21:45 05.03.2020

Сенатор Воррен підтвердила, що покидає президентську гонку

3 хв читати
Сенатор Воррен підтвердила, що покидає президентську гонку

Сенатор Елізабет Воррен у четвер оголосила про вихід з гонки за висунення в кандидати на пост президента США, повідомив у четвер телеканал CNN з посиланням на представника її передвиборчої кампанії.

"Я хотіла, щоб спочатку ви дізналися про це, і я хотіла, щоб ви почули це від мене: сьогодні я припиняю нашу президентську кампанію", - заявила Воррен, під час виступу перед соратниками.

"Я розумію, що, коли ми почали (кампанію - ІФ), ви навряд чи припускали, що коли-небудь почуєте від мене таку (заяву - ІФ). Це не те звернення, з яким я коли-небудь хотіла виступити ... ми не досягли своєї мети, але те, що ми зробили разом, те, що зробили ви, істотно змінило ситуацію", - додала Воррен.

За даними телеканалу ABC News, на питання про те, за кого Воррен радитиме голосувати своїм послідовникам, сенатор відповіла, що поки це питання не вирішене.

"Давайте зробимо глибокий вдих і трохи над цим подумаємо. Нам необов'язково вирішувати це питання миттєво", - цитує телеканал слова Воррен.

Кампанія Елізабет Воррен, сенатора зі штату Массачусетс, була сфокусована на боротьбі з корупцією.

Таке рішення Воррен прийняла в зв'язку з невдачею на "супервівторку" - масштабних внутрішньопартійних голосуваннях. Вона посіла третє місце за підсумками підрахунку голосів у рідному штаті - Массачусетсі, четверте - в Нью-Гемпширі і Неваді і п'яте - в Південній Кароліні.

За підсумками "супервівторка" лідирує колишній віце-президент США Джо Байден, він перемагає в 10 штатах із 14 за підсумками масштабних внутрішньопартійних голосувань.

За даними британського видання The Guardian, згідно з результатами підрахунку голосів, Джо Байден отримує голоси 596 делегатів, Берні Сандерс - 531, а Тулса Габбард - 1.

Напередодні президентські перегони покинув бізнесмен Майк Блумберг. Він зі свого боку заявив, що буде підтримувати кандидатуру Джо Байдена.

3 березня в США пройшов "супервівторок" - масштабні попередні внутрішньопартійні вибори республіканців і демократів, в яких взяли участь 14 штатів.

Голоси делегатів - ключовий показник для американських внутрішньопартійних виборів, саме делегати обиратимуть, хто стане кандидатом в президенти від Демократичної партії. Щоб забезпечити собі перемогу, кандидату необхідно набрати 1991 голос делегатів. Якщо жоден з кандидатів не набере потрібної кількості голосів, до голосування підключаться так звані суперделегати. Їх теж вибирають на попередніх виборах, але без необхідності в підсумковому голосуванні вони не беруть участі.

До "супервівторка" ЗМІ були розчаровані результатами Байдена на попередніх виборах і заявляли, що його шанси на участь в президентських виборах тануть. Тепер у боротьбі за номінацію від Демократичної партії вони йдуть врівень, зазначає телеканал CNN.

Кокуси і праймеріз - частина внутрішньопартійних виборів в США, за підсумками яких обирають делегатів. Внутрішньопартійні голосування в США триватимуть до 6 червня. Потім відбудеться національний з'їзд, на якому делегати оберуть кандидата на пост президента від партії.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА