08:26 06.03.2020

Україна і Туреччина перейшли на новий рівень взаємовідносин

2 хв читати
Україна і Туреччина перейшли на новий рівень взаємовідносин

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українсько-турецькі відносини нині вийшли на новий рівень і мають значний потенціал для розвитку, повідомив сайт глави держави.

"Із президентом (Реджепом Таїпом - ІФ) Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують хороші відносини. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень", - розповів Зеленський в інтерв'ю турецькому телевізійному каналу "ТРТ".

За його словами, уперше глави обох країн зустрілися відразу після перемоги Зеленського на президентських виборах, але до вступу на посаду та виконання обов'язків.

Зеленський зазначив, що для України і Туреччини дуже важливим є завершення підписання Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ).

"До цього залишився всього один крок", - йдеться в повідомленні.

Президенти обговорили також питання інвестиційної безпеки, проекти у сферах сільського господарства, оборони та енергетики.

"Крім того, поспілкувалися про туризм. Туреччина має важливий досвід у цих питаннях, і ми будемо вчитися цього", - сказав Зеленський, відзначивши також важливість великої поваги Туреччини до територіальної цілісності та суверенітету України.

"З президентом Ердоганом ми довго говорили про окупацію в Донецьку та Луганську, а також про анексію Криму. Під час зустрічі ми поспілкувалися про інвестиції в Херсонському регіоні, що межує з Кримом, для кримських татар, які після анексії Криму переїхали до контрольованих Україною регіонів. Ми побудуємо там будинки й готелі та реалізуємо різні інфраструктурні проекти для кримських татар. Ми побудували КПВВ... Я хочу, щоб кримські татари та кримчани побачили ставлення до них. Ми будемо інвестувати, щоб показати, що ми цінуємо їх", - пояснив глава Української держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА