21:50 06.03.2020

Ердоган: необхідно переглянути міграційні домовленості з ЄС

2 хв читати
Ердоган: необхідно переглянути міграційні домовленості з ЄС

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у п'ятницю заявив про необхідність перегляду чинної міграційної угоди між Туреччиною і ЄС у зв'язку з проблемами на кордоні з Грецією, повідомило в п'ятницю агентство "Анадолу".

За його даними, Ердоган у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель підкреслив, що міграційні домовленості з ЄС більш не працюють і заявив про необхідність внести в них поправки.

Крім того, Ердоган заявив, що дії Греції, яка не пропускає мігрантів на свою територію, є порушенням міжнародного права.

Раніше на цьому тижні влада Греції повідомляла, що грецькі прикордонники припинили близько 30 тис. спроб порушення грецького кордону з боку Туреччини. Повідомлялося, що грецька влада дозволила поліції застосовувати водомети і сльозогінний газ для розгону мігрантів і придушення заворушень.

Прем'єр Греції Кіріакос Міцотакіс зі свого боку заявляв, що ситуація з нелегалами на грецько-турецькому кордоні вийшла далеко за межі проблеми, пов'язаної чисто лише з біженцями.

"Це більш не проблема, пов'язана тільки з біженцями. Це кричущий удар Туреччини, яка використовує доведених до відчаю людей для просування її геополітичних інтересів і відволікання уваги від жахливої ситуації в Сирії", - сказав він журналістам, під час виступу в грецькій області Еврос на кордоні з Туреччиною.

"Десятки тисяч людей, які спробували в кілька останніх днів проникнути в Грецію, - не з Ідлібу. Вони жили в безпеці в Туреччині протягом тривалого часу, і більшість з них вільно розмовляє турецькою", - додав він.

ЄС і Туреччина в 2016 році підписали угоду, згідно якої Євросоюз зобов'язався виплатити Анкарі 6 млрд євро як фінансову допомогу для фінансування проектів з прийому сирійських біженців, Туреччина погодилася допомогти зупинити потік нелегальних мігрантів, які прямують до Європи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА