12:49 07.03.2020

Зеленський запевняє, що новий Кабмін незалежний від олігархів, а від Нацбанку очікує "певних кроків, які він може зробити"

2 хв читати
Зеленський запевняє, що новий Кабмін незалежний від олігархів, а від Нацбанку очікує "певних кроків, які він може зробити"

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що українські олігархи не мають ніякого впливу на уряд України.

"Їм належить 70%-80% активів у цій країні. Кожен менеджер в Україні працював на одного з них або якось пов'язаний з одним із них. І вони наймають найкращих - ми повинні це розуміти", - сказав він в інтерв'ю Bloomberg Quint.

Зміну українського уряду Зеленський пояснив необхідністю реакції на ефективність його роботи. "Коли ви робите такі глибокі зміни в країні, ви не можете зазнати невдачі. Мова йде не про ваші особисті рейтинги, не про те, що вас можуть вигнати з влади, а про те, що в України більше ніколи не буде можливості зробити це", - вказав він.

Агентство зазначає, що Зеленський бере на себе відповідальність за деякі ключові починання, зокрема, ухвалення законів про скасування заборони на продаж сільськогосподарських земель і щодо захисту націоналізації найбільшого банку України "Приватбанку" в 2016 році, чого домагається МВФ.

У матеріалі Bloomberg Quint наголошується, що Зеленський виступає за незалежність Національного банку, але при цьому виступив з певною критикою на його адресу через те, що НБУ підтримує найвищі в регіоні витрати за позиками.

"Я не планую змінювати будь-яку людину в країні, яка працює чесно і ефективно. Але ми домовилися з Центральним банком про деякі речі, які вони можуть зробити. Якщо вони дають нам це, це означає, що вони ефективні. Я все ще чекаю", - сказав президент в інтерв'ю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА