16:15 09.03.2020

Фон дер Ляєн на зустрічі з Ердоганом розраховує заново запустити діалог ЄС-Туреччина з усіх питань

2 хв читати
Фон дер Ляєн на зустрічі з Ердоганом розраховує заново запустити діалог ЄС-Туреччина з усіх питань

Майбутня в понеділок зустріч із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом буде присвячена ситуації в Сирії і питанню біженців, але це лише початок відновлення діалогу, заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на прес-конференції в Брюсселі.

"Це діалог, щоб відновити зв'язок, який покриє всі теми", - сказала глава Єврокомісії, кажучи про майбутні переговори, в яких також візьме участь голова Європейської ради Шарль Мішель.

Фон дер Ляєн дала прес-конференцію в Брюсселі з нагоди перших 100 днів роботи на чолі Європейської Комісії.

"Після угоди ЄС-Туреччина зобов'язання (ЄС - ІФ) було виконано, гроші було виплачено або вже освоєно. Тепер ми можемо задатися питанням, яким буде наступний етап. Але ми перебуваємо на самому початку", - заявила глава Єврокомісії, кажучи про договір Євросоюзу з Туреччиною про контроль над нелегальною міграцією.

За її словами, ЄС важливо домогтися консенсусу з Туреччиною щодо скорочення міграційного тиску на кордоні з Грецією.

"У нас є обов'язок захищати кордон. Цього вимагає законодавство союзу. Але потрібно також гарантувати фундаментальні права, включно з правом на надання притулку", - сказала фон дер Ляєн.

Вона також наголосила на необхідності надання допомоги мігрантам, що скупчилися на турецькому кордоні.

При цьому глава Єврокомісії зазначила, що переговори не обмежаться лише цими аспектами, необхідний більш широкий погляд, зокрема як врегулювати ситуацію в Сирії. І буде зроблено "огляд різних тем, що становлять відносини між Туреччиною та Європейським Союзом".

"Етап за етапом ми розглядатимемо точки зору однієї й іншої із сторін і думатимемо, як ми можемо просуватися вперед найбільш позитивним чином", - повідомила фон дер Ляєн.

"Самі подумайте, ми перебуваємо на самому початку. Це початок дискусій, вони розпочнуться сьогодні ввечері", - наголосила голова Єврокомісії на прес-конференції в понеділок.

"Сьогодні ввечері ми перезапустити діалог. Ми знову спілкуватимемося один з одним, і це початок. Початок діалогу. Спробуємо розробити "дорожню карту". Сьогодні ми говоритимемо про таку тему, як стабільність у регіоні", - сказала фон дер Лаєн.

"Що важливо сьогодні - це перезапустити діалог. Події на грецько-турецькому кордоні неприпустимі й не мають повторитися. Тим більше важливо вислухати всі сторони, всі різні точки зору. Безсумнівно, у нас є розбіжності, але потрібно вислухати тих і інших. (...) Це стартує сьогодні, але це не завершиться сьогодні. Мають піти інші дискусії протягом найближчих днів і тижнів", - сказала глава Єврокомісії перед зустріччю з Ердоганом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА