14:00 10.03.2020

Депутат Федина: Дестабілізація в країні не є моїм інтересом

3 хв читати
Депутат Федина: Дестабілізація в країні не є моїм інтересом

Народний депутат України фракції "Європейська солідарність" Софія Федина не згодна ні з висунутою їй підозрою, ні з необхідністю обрання їй запобіжного заходу у вигляді особистих зобов'язань, вважаючи кримінальне переслідування політичним.

Виступаючи на судовому засіданні Печерського районного суду Києва щодо обрання їй запобіжного заходу, Федина заявила, що вона не погоджується ні з підозрою, ні з клопотанням про обрання їй запобіжного заходу за висунутими Державним бюро розслідувань обвинуваченнями.

"Це справа, напевно, не мала б ніякого продовження, якби не політична воля і не політичне замовлення", - сказала парламентарій, додавши, що якщо почитати та проаналізувати все, що пишуть в Інтернеті, то, "напевно, можна було б посадити у в'язницю півкраїни".

Депутат наголосила, що глава держави має бути вдячним за критику. "Я говорила, що якщо головнокомандувач боротиметься за цю країну як лев, захищатиме її всіма можливими способами, то я буду перша, хто стане поруч і підставить плече", - наголосила Федина.

"Ніяка дестабілізація, зокрема в ті способи, на які вказує сторона обвинувачення, не є ні моїм інтересом, ні інтересом людей, які мене обирали до Верховної Ради", - підсумувала вона.

Прокурор у процесі, виступаючи з аргументацією клопотання, заявив, що Федина може перешкоджати розслідуванню, і попросив обрати суд запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Серед зобов'язань, зазначених у клопотанні, - прибувати за кожним викликом слідчого, прокурора або суду, не відлучатися за межі Києва та області без дозволу слідчого і прокурора, здати паспорти для виїзду за кордон.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня 2019 року президент України Володимир Зеленський під час спілкування з добровольцями в м. Золотому Луганської області говорив на підвищених тонах. Після цього на сторінці волонтера Марусі Звіробій (Олена Самбул) у Facebook було оприлюднено трансляцію, в якій вона, а також нардеп від фракції "Євросолідарність" Софія Федина обговорювали візит Зеленського до Золотого.

Нардеп Олександр Качура (фракція "Слуга народу") подав до правоохоронних органів заяву на нардепа та волонтера з огляду на їхні некоректні висловлюванню на адресу Зеленського, а 1 листопада повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за його заявою.

26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента України Федині та Самбул. Також до прокуратури було скеровано проект подання до ВР про надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

У бюро зазначають, що, за попередньою інформацією, 26 жовтня народний депутат і громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube та в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані Зеленському, пов'язані з його державною діяльністю. "Кваліфікація: погроза вбивством щодо президента України (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні. Стаття 346 ККУ (погроза або насильство щодо державного або громадського діяча) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

12 лютого 2020 року прокурори Офісу генерального прокурора в приміщенні Державного бюро розслідувань повідомили Федині про підозру в погрозі вбивством президенту України, яку вчинено у зв'язку з його державною діяльністю (ч.2 ст.28, ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА