17:18 10.03.2020

Угорщина продовжить блокувати засідання Комісії Україна-НАТО, доки права меншин в Україні не буде відновлено - Сіярто

2 хв читати
Угорщина продовжить блокувати засідання Комісії Україна-НАТО, доки права меншин в Україні не буде відновлено - Сіярто

Угорщина продовжить блокувати засідання Комісії Україна-НАТО, доки права меншин в Україні не буде відновлено, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, передає угорське видання Hungary Today.

"Він (Сіярто - ІФ) сказав, що, в плані двосторонніх відносин Угорщини з сусідніми країнами, її відносини з Україною є найскладнішими. Оскільки Угорщина підтримує Україну в питаннях територіальної цілісності та суверенітету, вона має враховувати численні порушення прав угорської національної меншини в законодавстві. Порушення стосуються не лише прав угорської меншини, а й прав меншин у ширшому сенсі", - йдеться в статті, оприлюдненій на сайті ресурсу Hungary Today у вівторок.

Крім того, за словами Сіярто, "здалеку, можливо, зрозуміло, що життя 150 тис. етнічних угорців менш важливі, ніж геополітичне питання".

"Але для нас ця спільнота важливіша, ніж будь-яке геополітичне питання", - наголосив міністр.

Він також назвав "абсурдом" те, що позиція Угорщини на світовій арені зображується як політика, дружня Росії.

Сіярто повідомив, що 26 березня його український колега, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, "якого його президент попросив попрацювати над відновленням двосторонніх відносин", відвідає Будапешт.

"Ми готові і ми також зробимо розумні пропозиції", - сказав Сіярто.

Як повідомлялося, наприкінці лютого віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба здійснить робочий візит до Будапешту (Угорщина) 26 березня.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" в мікроблозі Twitter, чи розглядатиме Україна нові умови Угорщини щодо мовного питання нацменшин, віце-прем'єр написав: "Ми наразі шукаємо рішення, яке відповідатиме інтересам обох країн. 26 березня я буду в Будапешті. Там продовжимо розмову. Нам потрібно знайти рішення, щоб розблокувати НАТО, запустити спільні з Угорщиною інвестиційні та інфраструктурні проекти на Закарпатті".

Перше за сім років засідання міжурядової українсько-угорської комісії зі співробітництва відбудеться в Будапешті в березні.

5 березня Верховна Рада підтримала призначення Дмитра Кулеби на посаду міністра закордонних справ України за поданням президента країни Володимира Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА