14:03 13.03.2020

Вибори нардепа в 179-му окрузі відбудуться - ЦВК

2 хв читати
Вибори нардепа в 179-му окрузі відбудуться - ЦВК

Центральна виборча комісія України заявила, що вибори можуть скасовуватися тільки в разі оголошення воєнного чи надзвичайного стану, тому проміжні вибори народного депутата в 179-му окрузі в Харківській області відбудуться.

"Враховуючи положення статей 38, 64 і 69 Конституції України, а також те, що конституційне право громадян України вільно обирати та бути обраними до органів державної влади не може бути обмежене, крім випадків, передбачених Конституцією України (надзвичайний і воєнний стан), проміжні вибори народного депутата України 15 березня 2020 року в ОВО №179 відбудуться", - повідомляє прес-служба ЦВК.

Водночас під час засідання комісія затвердила постанову "Про заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції Covid-19 під час організації та проведення проміжних виборів народного депутата України 15 березня 2020 року в одномандатному виборчому окрузі №179".

"У нас сьогодні немає підстав говорити про обмеження виборчих прав громадян і скасування виборчого процесу, передбачених Конституцією України лише в умовах упровадження надзвичайного та воєнного стану. Але, з іншого боку, комісія має вжити превентивних заходів, роз'яснити порядок дій у ситуації, що склалася, для того, щоб вибори відбулися спокійно. І ми сподіваємося на відповідальне ставлення виборців і членів виборчих комісій і до свого здоров'я, і до здоров'я інших", - зазначив під час обговорення цього рішення голова комісії Олег Діденко.

Зазначеною постановою комісія рекомендувала окружній і дільничним виборчим комісіям вжити низку заходів, спрямованих на профілактику та запобігання поширенню коронавірусної інфекції, під час проведення голосування, підрахунку голосів виборців і встановлення підсумків голосування. А також звернулася до облдержадміністрації, відповідних районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо належної організації цих заходів.

У Харківській області немає відмов членів дільничних виборчих комісій від участі у виборчому процесі на 179-му окрузі через карантин, написав на своїй сторінці у Facebook заступник голови ОВК №179 Олександр Коновал.

"Наша відповідь зброєносцям корон і вірусів, трусам і панікерам. Більшість бюлетенів роздана. Ніяких масок. Усі працюють - ніякої паніки. Ніякої відмови через переляк", - написав Коновал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА