21:11 13.03.2020

Глава ОП Єрмак запевнив депутатів від "Слуги народу", що в Мінському процесі "червоні лінії" не буде перейдено

3 хв читати
Глава ОП Єрмак запевнив депутатів від "Слуги народу", що в Мінському процесі "червоні лінії" не буде перейдено

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак запевнив народних депутатів із фракції "Слуга народу", що в Мінському процесі "червоні лінії" не будуть перейдені, повідомила заступник глави фракції Євгенія Кравчук.

"Буквально нещодавно закінчилася зустріч депутатів із Андрієм Єрмаком. Усі питання були обговорені, всі розбіжності зафіксовані. Вирішили тісніше і ретельно взаємодіяти на регулярній і системній основі з усіх питань, щодо мирного процесу. Депутати висловили побоювання суспільства і це нормально для демократичної країни. Керівник офісу президента ці побоювання вислухав і запевнив у тому, що червоні лінії не будуть перейдені. Стороною переговорів була і залишається Російська Федерація. З ватажками бойовиків переговори ніхто не веде і вести не збирається", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю ввечері.

Кравчук зазначила, що депутати "Слуги народу" є командою президента Володимира Зеленського, але всередині команди завжди є дискусія, і в зв'язку з хвилею обурення і нерозуміння в суспільстві з приводу того, що розробляється в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську, деякі з депутатів зробили публічну заяву.

"Тому що це важливо для всієї команди президента, для всього суспільства, а не тільки для когось особисто", - зазначила вона.

Кравчук підкреслила, що на цьому обговорення не закінчується.

"Ми далі будемо проговорювати це питання в нашій команді і з представниками інших фракцій і груп парламенту. І насправді ця ситуація показує, що потрібен уважний і дуже обережний аналіз будь-яких проектів, які можуть піти далі в переговорних форматах, ніж те, що зараз маємо. Саме до цього ми і закликаємо", - написала вона.

Раніше група нардепів фракції "Слуга народу" розповсюдила в соцмережі Facebook заяву, в якій звернулася до президента України Володимира Зеленського з вимогою не допустити запуску Консультативної ради за участю представників України та ОРДЛО. У заяві депутати нагадали, що відповідно до положень закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" № 2268 від 2018 року Російська Федерація здійснює тимчасову окупацію територій у Донецькій та Луганській областях, а отже, переговори з так званими ЛНР, ДНР і ОРДЛО не можуть провадитися в жодній формі.

Нардеп Дмитро Гурін оприлюднив посилання на розширений список депутатів, які підписали звернення. Станом на 20:50 13 березня його підписали 40 осіб, збір підписів триває.

Як повідомлялося, за інформацією ZN.UA, у протоколі засідання ТКГ 11 березня зазначається, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня 2020 року після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччині.

За інформацією видання, до складу ради повинні будуть входити з правом вирішального голосу по 10 представників від України, 10 - від ОРДЛО, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, РФ, Німеччині та Франції за їхньої згоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА