09:12 14.03.2020

Екс-глава уряду Гройсман: Криза в Україні сталася б і без коронавірусу

2 хв читати
Екс-глава уряду Гройсман: Криза в Україні сталася б і без коронавірусу

Екс-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що балансування бюджету, продумана боргова політика - без розмов про дефолт, а також системний аналіз промислового потенціалу - першочергові кроки, які має здійснити новий український уряд у рамках протидії економічній кризі, що насувається.

"Порада: перше (що потрібно зробити) - збалансувати бюджет. І тут не упустити три речі - зарплати, пенсії і фінансування армії. Це позиції непохитні. Далі - подивитися на промисловість. Де є плюси, де мінуси, і прийняти конкретні рішення" , - сказав екс-прем'єр-міністр в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, всі кроки потрібно закласти в чіткий план дій, який повинен з'явитися як план розвитку держави, а не "пояснення, чому все падає".

Він також зазначив, що криза в Україні настала б і без коронавірусу.

"Погіршення економічної ситуації в державі було очевидним уже в листопаді-грудні минулого року. Але безвідповідальність уряду Олексія Гончарука тільки посилила негатив, викликаний, як зовнішніми, так і внутрішніми чинниками, зокрема безконтрольним зміцненням гривні. Одним із наслідків такої безвідповідальності став зрив індексації пенсій мільйонам українців у березні поточного року", - заявив Гройсман.

Він також зазначив, що і зараз замість плану протидії негативним тенденціям "все частіше ходять чутки про дефолт, справи тільки погіршуються".

"Минулого року ми віддали кредиторам 420 млрд грн. Хто це відчув? Пенсії кому не платили, або зарплати? Ми заплатили і знизили співвідношення боргу до ВВП до 51%. Борги треба віддати і з цим зав'язати. Політика держави повинна бути в зростанні економіки. І це зростання треба повернути людям у вигляді доходів, які будуть стимулювати внутрішнє споживання", - підсумував Гройсман.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА