16:32 16.03.2020

НАБУ відкрило кримінальне провадження через політичні переслідування Порошенка - адвокат Новіков

2 хв читати
НАБУ відкрило кримінальне провадження через політичні переслідування Порошенка - адвокат Новіков

 Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом політичного переслідування п'ятого президента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, повідомив журналістам його адвокат Ілля Новіков.

За словами адвоката, НАБУ розслідуватиме, зокрема, так звані плівки Труби, які доводять замовний характер численних кримінальних проваджень, розпочатих відомством під керівництвом екс-директора ДБР Романа Труби.

"Заяву було подано ще влітку минулого року стосовно дій Труби та інших співробітників ДБР. Ми предметно ставимо питання про те, що НАБУ має в своїй компетенції оцінити їхні дії. Ми знаємо слова, які говорили в кабінеті Труби, ми знаємо, що за цими словами стоять реальні дії, слідчі фактично виконували ті інструкції, ті завдання щодо політичного переслідування Петра Порошенка, які їм ставили", - зазначив Новіков.

"Сьогодні ми розпочинаємо діалог з НАБУ, і я сподіваюся, що цей діалог буде продуктивним і результативним. І розраховуємо, що всі люди, які так чи інакше зловживали своїм впливом, понесуть законну відповідальність", - додав адвокат Порошенка.

Адвокат Ігор Головань зазначив, що державні органи неохоче реагують на розслідування інформації, яку викрили записи з кабінету екс-директора ДБР.

"Наші дії спрямовані на те, щоб не дати уникнути розслідування тих фактів, про які ми знаємо із так званих записів з кабінету Труби. Ми знаємо, що не було ентузіазму у державних органів розслідувати ці питання. Не було у них бажання допитувати можливих учасників цих розмов у кабінеті Труби, що свідчило про системну організацію з високих владних кабінетів, зокрема і з кабінетів в Офісі президента, політичних переслідувань Петра Порошенка та його політичної сили. Але ми наразі рухаємося вперед у напрямку того, щоб всі факти були розслідувані, а винні притягнуті до встановленої законом відповідальності", - зазначив Головань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА