15:30 20.03.2020

Боррель: Росія має активізувати зусилля, щоб виконати Мінські угоди

2 хв читати
Боррель: Росія має активізувати зусилля, щоб виконати Мінські угоди

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президент Європейської Комісії Жозеп Боррель вважає, що Росія має активізувати зусилля для виконання Мінських угод і реалізації Паризьких домовленостей.

У письмовому інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Боррель нагадав, що Росія є однією зі сторін, яка підписала Мінські угоди. "Їй варто активізувати свої зусилля щодо їх реалізації, а також використовувати свої серйозні важелі впливу на збройні формування, які вона підтримує на сході України", - упевнений він.

При цьому високий представник зазначив, що президент України Володимир Зеленський продемонстрував "конструктивний підхід, і Росія має тепер відповісти тим самим". "Саміт у "нормандському форматі", який відбувся у Парижі у грудні минулого року, приніс певні позитивні зрушення. Тепер заходи, про які домовилися лідери, мають бути втілені в реальність на Донбасі", - вважає Боррель, додавши, що повне припинення вогню "необхідне для полегшення страждань населення".

Говорячи про свої очікування від майбутньої зустрічі лідерів у форматі "нормандської четвірки", Боррель висловив думку, що "нова динаміка у "нормандських переговорах" є вікном можливостей, яке сторонам варто використовувати для просування до повної реалізації Мінських угод". "Заходи, узгоджені в Парижі, мають бути невідкладно реалізовані. Наступний запланований саміт має стати ще однією можливістю продемонструвати політичну волю до досягнення стійкого врегулювання конфлікту", - упевнений він.

При цьому він назвав "вражаючою" "особисту рішучість президента України Зеленського просуватися вперед до врегулювання конфлікту та реалізації Мінських угод". "Всі сторони, особливо Росія, мають наслідувати цей приклад", - наголосив Боррель.

Високий представник нагадав, що ЄС розглядає повну реалізацію Мінських угод як "запоруку успіху нинішніх зусиль із досягнення стійкого політичного рішення, заснованого на повазі до суверенітету і територіальної цілісності України". "Ми робимо все можливе, щоб підтримати зусилля в цьому напрямі, і ми маємо намір продовжувати збільшувати нашу підтримку", - запевнив він.


Повний текст інтерв'ю з Боррелем буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА