16:58 23.03.2020

Екс-міністр економіки спростовує відсутність реакції уряду Гончарука на лист РНБО

2 хв читати
Екс-міністр економіки спростовує відсутність реакції уряду Гончарука на лист РНБО

Екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов спростував відсутність реакції з боку уряду Олексія Гончарука на лист РНБО.

"У соцмережах і ЗМІ поширюються фейки, що нібито уряд Гончарука не відпрацював лист РНБО і не був готовий до пандемії. Це неправда... Насправді всі спрацювали швидко, вчасно, і мали декілька сценаріїв дій, а також моментально розробили і почали впроваджувати план дій", - написав Милованов у Facebook у понеділок, оприлюднивши доручення Гончарука на наступний після листа день і рішення уряду про затверджений план дій.

"А штаб було створено взагалі 24 (січня - ІФ), за тиждень до листа РНБО", - наголосив Милованов.

Мінекономіки розглядало три сценарії - без заражень COVID-19 в Україні (як на момент запиту РНБО), з невеликою кількістю заражень і - пандемія.

"Відповідно, дії уряду мали ставати дедалі жорсткішими при зміні ситуації від кращої до гіршої (перехід до сценарію з великою кількістю хворих). Експерти пропонували заборонити експорт (індивідуальних засобів захисту - ІФ) за умови діагнозу першого випадку коронавірусу в Україні. Це сталося 3 березня. А 4 - змінили уряд", - написав екс-міністр.

Відповідно, вже новий уряд мав ввести заборону на експорт і реекспорт масок, що було зроблено 11 березня.

"3 лютого також було введено тимчасові обмеження та умови щодо осіб, які поверталися з Китаю. (На мою думку, в березні новому уряду потрібно було вводити такі самі умови для людей, які повертались з Італії - медичний контроль та обсервація. Але, на жаль, це не було зроблено). Нагадаю, до першого випадку хвороби на офіційному рівні про коронавірус говорили цілком стримано. Наприклад, та сама РНБО на своєму сайті наводила слова президента про те, що "немає підстав для будь-яких заходів надзвичайного характеру", - додав Милованов.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів під час здійснення заходів, спрямованих на протидію гострому респіраторному захворюванню Covid-19, спричиненому коронавірусом SARS-CoV-2.

Як наголошується в повідомленні САП, 31 січня та 8 лютого 2020 року секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов надіслав на адресу прем'єр-міністра Олексія Гончарука листи про нагальну потребу обмежити експорт і реекспорт продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана під час реалізації протиепідемічних, профілактичних і лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на Covid-19. Однак, відповідних рішень надалі не було, зазначили в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА