07:36 24.03.2020

Тимошенко: В умовах епідемії коронавірусу і економічної ситуації необхідні переговори про відстрочку погашення зовнішніх боргів України

2 хв читати
Тимошенко: В умовах епідемії коронавірусу і економічної ситуації необхідні переговори про відстрочку погашення зовнішніх боргів України

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що в умовах епідемії коронавірусу і економічної ситуації, в якій опинилася країна, потрібні чіткі і зрозумілі рішення, зокрема, початок переговорів про відстрочку погашення зовнішніх боргів України, повідомила прес-служба політсили.

"Необхідно подбати про лікарняні виплати тим, хто змушений перебувати з дітьми вдома. І засоби захисту працюючим і тим, хто їздить на роботу, тут особлива відповідальність лягає на роботодавців. Одночасно треба зберегти життя країни, підтримавши вітчизняну економіку", - цитує прес-служба партії слова Тимошенко, сказані нею в ефірі "112 каналу".

Першочерговим завданням влади політик назвала, зокрема, початок переговорів про відстрочку погашення зовнішніх боргів України.

"У нас третина бюджету йде на погашення та обслуговування державного боргу. Ніякими запозиченнями сьогодні такий масштаб фінансових ресурсів ми не забезпечимо. Нам треба говорити про "канікули" для виплати цих коштів хоча б на рік-півтора, а краще на два роки. Це вивільнить великий обсяг ресурсів. Нам потрібно вступати в переговорний процес. І у мене немає сумнівів, що буде досягнутий результат, якщо переговори будуть проведені правильно", - зазначила лідер "Батьківщини".

За її словами, шляхом оптимізації витрат бюджетів усіх рівнів вдасться вивільнити частину необхідних для економіки країни коштів.

"Нам потрібно повністю переглянути бюджети всіх рівнів, і це не означає, що нам треба прибрати з витрат бюджету ті фінансові ресурси, які підтримують економіку. Потрібно прибрати абсолютно безглузді, непотрібні витрати, які йшли на закупівлю машин і всього необхідного для силових структур. Треба прибрати витрати, які йшли на виплату якихось неймовірних заробітних плат вищому чиновницькому складу країни", - додала політик.

Також лідер "Батьківщини" переконана, що продаж природного газу за цінами європейської біржі допоможе заощадити українським сім'ям необхідні для життя кошти, а державі - кошти, що йдуть на виплату субсидій.

За її словами, важливий крок у захисті української економіки - це докорінна зміна всієї монетарної політики Нацбанку.

"Сьогодні з економіки всі гроші перетягнули по суті в фінансову сферу. Потрібно все навпаки зробити. Треба дати можливість фінансові ресурси передати в економіку, підприємцям, щоб вони працювали. Крім того, нам треба створити всі умови, щоб максимум промислових і непромислових підприємств в Україні працювали. Але зі збереженням всіх необхідних норм безпеки з розумним карантином, з усіма необхідними заходами", - зазначила вона.

Тимошенко підкреслила, що кризові умови вимагають правильного менеджменту у всіх сферах життя країни, тому необхідно використовувати індивідуальний підхід і аналіз кожної галузі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА