16:41 24.03.2020

Петиція Зеленському про відкликання підписів представників України під протоколом засідання ТКГ від 11 березня набрала необхідну для розгляду кількість голосів

2 хв читати
Петиція Зеленському про відкликання підписів представників України під протоколом засідання ТКГ від 11 березня набрала необхідну для розгляду кількість голосів

Петиція президенту України Володимиру Зеленському з вимогою негайно відкликати підписи представника України та погодження керівника Офісу президента України під протоколом засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, яке відбулося в Мінську 11 березня 2020 року, набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Як випливає з інформації на сайті глави держави, створена 16 березня активістом руху "Відсіч" Михайлом Свистовичем петиція набрала вже понад 28 тис. голосів за необхідних 25 тис. підписантів, і чекає на розгляд президентом.

Автор петиції зазначив, що 11 березня після консультацій керівника Офісу президента України Андрія Єрмака із заступником голови Адміністрації президента РФ Дмитром Козаком було підписано протокол засідання ТКГ, де поряд із підписами повноважних представників ОРДО та ОРЛО стоїть підпис представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми, підпис Єрмака з резолюцією "Згоден" поряд із таким самим підписом і такою самою резолюцією Козака.

У петиції зазначено, що в протоколі є рішення "з питання заснування Консультативної ради": "На черговому засіданні ТКГ (25 березня 2020 року) підписати рішення Тристоронньої контактної групи про заснування Консультативної ради (робочої групи)".

"У доданому до протоколу рішенні йдеться про створення Консультативної ради, де вирішальні голоси матимуть лише десять представників України і десять представників ОРДЛО, а ОБСЄ, Росія, Франція та Німеччина матимуть тільки по одному представнику з правом дорадчого голосу, і те у разі згоди", - йдеться в петиції.

Автор петиції вважає, що таким чином сторонами переговорів у Мінську стають Україна та ОРДЛО, фактично визнається позиція Росії, що у нас відбувається громадянська війна, внутрішній конфлікт". "Росія ж перетворюється з агресора на посередника між воюючими українцями поряд із Францією, Німеччиною та ОБСЄ, хоча весь світ знає, що ні ОРДО, ні ОРЛО не є самостійними суб'єктами, повністю керуються з Москви і є просто місцевими колабораціоністами російського окупанта", - наголошує він.

Президента Зеленського закликають у петиції доручити Кучмі та Єрмаку відкликати свої підписи під протоколом засідання ТКГ 11 березня 2020 року й відмовитись від механізму Консультативної ради, де представники ОРДЛО матимуть право вирішального голосу і вестимуть безпосередні переговори з представниками України в цій раді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА