07:47 25.03.2020

Рябошапка: Підозра Порошенку - юридичний "треш", необґрунтований і незаконний

2 хв читати
Рябошапка: Підозра Порошенку - юридичний "треш", необґрунтований і незаконний

Підозра, яку було підготовлено слідчими Державного бюро розслідувань п'ятому президенту України Петру Порошенку, є юридично необґрунтованою і незаконною, заявив колишній Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Кожен юрист, хто хотів ознайомитися з цим документом, мав можливість це зробити, прокоментувати і власне, зробити висновки. Те, що було запропоновано підписати, - це дійсно юридичний "треш", що не витримує жодної критики. І очевидно, що мій підпис міг бути так само підставою для кримінального переслідування в мою сторону. Тому що, по-перше, документ був необгрунтованим. І, по-друге, він був незаконним. тобто те, в чому звинувачували п'ятого президента, не мало під собою достатніх підстав – не було жодних доказів, які підтверджують ці дії. І власне юридична кваліфікація була фантастична - в цих діях не можна було звинуватити президента в той час", - підкреслив Рябошапка в інтерв'ю виданню "Гордон".

На думку колишнього генпрокурора Ірина Венедиктова, яка раніше очолювала ДБР, а тепер є Генеральним прокурором України може підписати будь-який документ, якщо буде вказівка керівництва.

"Сьогодні є новий Генеральний прокурор, яка, можливо, є співавтором цього документа, вона вже майже тиждень генпрокурор. Вона може прекрасно підписати цей документ ... Я не астролог і тут я не можу передбачити. Я думаю, що вона готова підписати все, що завгодно, про що її попросять ті, хто привів її на цю посаду", - підсумував Рябошапка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА