16:20 25.03.2020

ВР збереться в суботу на позачергове засідання - депутат від "Слуги народу"

2 хв читати
ВР збереться в суботу на позачергове засідання - депутат від "Слуги народу"

Верховна Рада проведе позачергове пленарне засідання в суботу, 28 березня, заявив депутат фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук.

"За попередньою версією, так, підтверджується, що в п'ятницю у нас буде засідання фракції, на якому ми розглянемо, які заходи ми збираємося вжити, ті законопроекти, які ми збираємося підтримувати і зібратися в суботу на це позачергове засідання", - сказав Камельчук у середу в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він зазначив, що засідання погоджувальної ради Верховної Ради проводити для цього не обов'язково, керівництво парламенту, щоб не наражати на небезпеку лідерів фракцій, може обговорити з ними порядок денний і в режимі відео-конференції.

"Головне - це розуміння того, що буде підтримано ці питання. Ми не маємо заглиблюватися в їх обговорення. Потрібно принципове розуміння: ось, це ми збираємося зробити і є підтримка - тоді ми виходимо і голосуємо", - додав нардеп.

За словами Камельчука, є ймовірність того, що на позачергове засідання ВР, крім законопроектів щодо протидії епідемії коронавірусу, будуть винесені законопроекти, що дають змогу проводити роботу парламенту дистанційно.

"Зрозуміло, що також розглядається можливість проголосувати законопроект про дистанційну роботу. Наразі вже третій день відбувається тестування різних платформ, які дозволятимуть це робити. На сьогодні від двох платформ відмовилися, тому що вони не дуже комфортні і не дуже підходять під ці можливості. Зробити нове програмне забезпечення за короткий термін неможливо, але це розглядається як варіант", - зазначив член фракції "Слуга народу".

Депутат також розповів, що в законопроект про протидію епідемії коронавірусу буде додано низку соціальних і економічних норм, що підтримують найбільш незахищені верстви населення. Не виключає Камельчук також і розгляд норм, спрямованих на підтримку бізнесу в зв'язку з продовженням карантину в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА