16:19 26.03.2020

Деркач пропонує Зеленському реорганізувати НАБУ

2 хв читати
Деркач пропонує Зеленському реорганізувати НАБУ

Народний депутат Андрій Деркач (позафракційний) запропонував президенту України Володимиру Зеленському змінити керівництво Національного антикорупційного бюро України і створити робочу групу з його реорганізації.

"Я закликаю не просто поміняти керівництво НАБУ. Необхідно внести зміни до законодавства щодо НАБУ і трансформації його функцій. Я пропоную створити робочу групу, що складається з нинішніх співробітників правоохоронних органів, наукових діячів та експертів у цій галузі, які в найкоротші терміни розроблять зміни до законів, що регулюють діяльність НАБУ", - йдеться в його зверненні до президента України, оприлюдненому на сторінці Деркача у Facebook.

За його словами, замість "карального меча закону", спрямованого на топ-корупціонерів, НАБУ стало найменш ефективним силовим відомством. За п’ять років на бюро лише з державного бюджету було витрачено 4,2 млрд грн.

"За п’ять років своєї роботи антикорупційне бюро завершило 719 справ, 603 з яких було закрито, а в п’яти справах було заявлене клопотання про звільнення фігурантів від кримінальної відповідальності. Загалом до суду було передано 111 справ. Виходить, що за одну доведену до суду справу лише українські платники податків заплатили близько 38 млн грн. Дорогувато, чи не так?", - запитує Деркач.

За словами нардепа, НАБУ загрузло в постійних скандалах, пов'язаних із політичною ангажованістю, фальсифікацією доказів і маніпуляцією керівництва бюро суспільною думкою на користь політиків, що курирують відомство. Як приклад він наводить оприлюднені ним факти "зливу" інформації про розслідування та персональні дані посольству США.

"Упереджене розслідування корупції НАБУ: одним справам - посилена увага, інші - "спускали на гальмах". Наприклад, справу "Бурізми" послідовно саботували і затягували. Більше того, саме в рамках цієї справи НАБУ збирало персональну інформацію про Шокіна та передавало її посольству США", - зазначає Деркач.

Нардеп згадує факти секретних переговорів керівництва НАБУ з п'ятим президентом України Петром Порошенком, а також про визнання судом директора бюро Артема Ситника корупціонером.

Крім всього цього, бюро, за словами Деркача, завдало шкоди міжнародним інтересам та іміджу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА